Hogwarts Legacy krijgt een magische 'cinematic trailer'

  • Nieuws

  • 19 jan 23 om 01:42

  • Rik

Nintendo Switch-eigenaren moeten er nog een paar maanden op wachten, maar Hogwarts Legacy komt begin volgende maand al uit op de Playstation 5, Xbox X en pc. Het officiële Youtube-kanaal heeft daarom een indrukwekkende cinematic trailer online gezet.

Een cinematic trailer bevat geen echte gameplaybeelden, maar speciaal geanimeerde scenes. In de trailer krijgt een post-uil een brief omgebonden en de opdracht om ‘ze’ te vinden. Vervolgens vliegen we met de uil mee langs de torens van Hogwarts Castle (Kasteel Zweinstein), door de iconische grote zaal van het kasteel, langs het klaslokaal van Professor Weasley (Wemel), het Forbidden Forest (Verboden Bos), langs een kamp van Duistere tovenaars en een draak. Uiteindelijk komt de uil aan in het Londen van de Muggles (Dreuzels) waar de brief wordt afgeleverd aan een meisje. Wat er op het perkament staat is onbekend, maar de implicatie is dat het om een toelatingsbrief voor Hogwarts gaat.

Hogwarts Legacy is een Action-Adventure RPG in de Wizarding World van Harry Potter. Het spel speelt zich zo’n honderd jaar voor de avonturen van Harry, Ron en Hermelien af en bevat dus geen terugkerende personages. De speler speelt met een hoogst aanpasbare avatar, die start als nieuwe leerling op de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Avalanche games brengt de game gefaseerd uit: in februari mogen ‘Current Gen’-eigenaren (Playstation 5 & Xbox Series X/S) aan de slag. In april volgen de versies voor ‘Last Gen’-systemen (Playstation 4 & Xbox One). De Nintendo Switch-versie heeft de meeste tijd nodig: deze komt pas op 25 juli beschikbaar.

Wacht jij ook op jouw uil met de uitnodiging voor Hogwarts/Zweinstein? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 5

Kitty

19-01-2023

#8363‍

43 comments

Ik denk dat dit een van de eerste games in lange tijd ga worden die ik op pc ga spelen :p

Rik

19-01-2023

#8375‍

529 comments

Grappig, ook geen vertrouwen of geduld voor de Switch-port? Ik ga in april namelijk mijn PS4 weer eens afstoffen hiervoor.

Robin

19-01-2023

#8373‍

270 comments

Ik ga deze later halen. Misschien komt die wel op GamePass of haal het tweedehands

Psychotenshi

22-01-2023

#8408‍

20 comments

Lijkt me toch lekkerder spelen op ps5 dan op switch

Rik

26-01-2023

#8439‍

529 comments

Haha, fair enough. Zelfs op onze N1-UP redactie neigen de Hogwarts Legacy-enthousiastelingen naar de andere versies