Hogwarts Legacy beste launch aller tijden voor Warner Bros. Games

  • Nieuws

  • 25 feb 23 om 01:20

  • Rik

  • 3

Switch-eigenaren moeten nog een paar maanden wachten op Hogwarts Legacy, maar op PC, Playstation 5 & Xbox X|S is de game al uit. Warner Bros. Games heeft inmiddels bekend gemaakt dat de magische RPG de beste launch in de geschiedenis van het bedrijf beleefde. Ook verbreekt Hogwarts Legacy andere records.

In de eerste twee weken op de markt (enkel op PC, PS5 & Xbox X|S) ging de game al 12 miljoen keer over de (digitale) toonbank. Hogwarts Legacy is daarmee goed voor ruim 850 miljoen dollar aan opbrengsten. Geen enkele andere game uit de stal van Warner Bros. Games presteerde ooit zo goed. Ook verbrak de game verkooprecords op alle platforms waar Hogwarts Legacy nu al op uit is. Op Twitch pakte de game het record voor best gestreamde single-player game aller tijden, met ruim 1,28 miljoen gelijktijdige kijkers. Tot op heden hebben spelers wereldwijd zeker 280 miljoen uur in Hogwarts Legacy gestoken. Warner Bros. Games had het volgende te zeggen over het succes (vertaald):

We zijn enorm blij en trots op de reacties op Hogwarts Legacy van gamers, fans die nieuw zijn in gaming en recensenten over de hele wereld. Ons ontwikkelingsteam bij Avalanche heeft een geweldige, hoogwaardige Wizarding World-ervaring geleverd die de fan-fantasie van een leven op Zweinstein echt vervult en onze publicatieteams hebben een wereldwijd impactvolle lanceringscampagne uitgevoerd.
-David Haddad, President, Warner Bros. Games

Het succes van Hogwarts Legacy zal voorlopig nog niet klaar zijn. Op 4 april komt de game beschikbaar op Playstation 4 en Xbox One. De Switch-versie is op 25 juli de hekkensluiter. Het team belooft dat de Switch-versie ‘geweldig’ zal zijn en niet zal lijden onder de beperkte hardware van het hybride-systeem.

In Hogwarts Legacy speel je als een vijfdejaars leerling aan Hogwarts/Zweinstein. In tegenstelling tot de hoofddelen van de Harry Potter-reeks, speelt Hogwarts Legacy zich af aan het eind van de negentiende eeuw. Dit is zo’n honderd jaar voor de avonturen van Harry, Ron en Hermelien. Hogwarts Legacy is een Open World Actie RPG waar de speler grote invloed heeft op het verloop van het verhaal.

Maken deze records jou nieuwsgierig naar de Switch-versie van Hogwarts Legacy? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Wat speel je dit weekend? [25 februari] 

4

Special Wat speel je dit weekend? [25 februari] 

25-02-2023

6

Erik

Pokémon-anime onthult Captain Pikachu en Professor Friede

2

Nieuws Pokémon-anime onthult Captain Pikachu en Professor Friede

25-02-2023

4

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Tamadachi

25 feb 23 om 10:31

#8929‍

5155 XP | 640 comments

Zeer terecht dat Hogwarts Legacy de beste launch periode heeft van alle Warner Bros Games want het is wat mij betreft de beste game van het jaar tot nu toe! Zelf ben ik er ook vanaf dag 1 al mee begonnen en vooral door de betoverende sfeer kan ik helemaal opgaan in dit magische avontuur.

Zool

26 feb 23 om 11:54

#8946‍

1938 XP | 364 comments

So far voor de ophef rondom deze game..

Ribbelchips

1 mrt 23 om 13:56

#9006‍

918 XP | 177 comments

Lekker voor die vervelende woke figuren!