Hideki Kamiya zou graag een vervolg op Okami maken

  • Nieuws

  • 8 nov 21 om 21:17

  • Robin

  • 2

Recentelijk verscheen er een nieuw interview op het YouTube-kanaal van Cutscenes met Hideki Kamiya, oprichter van PlatinumGames en een van de bedenkers van Okami. In het interview gaf hij aan dat hij een vervolg wel ziet zitten.

Hij zegt het volgende tegen Cutscenes (vertaald):

“[..] Tegelijkertijd zie ik veel mensen vragen naar al die verhaallijnen die onbeantwoord zijn gebleven, vragen naar een vervolg. Hoe meer ik er zie, hoe meer ik het gevoel krijg dat dit werk is dat ik niet af heb gemaakt. Er is altijd een deel van mij die denkt dat ik hier op een bepaald punt iets moet doen. Ik wil het [een vervolg maken op Okami] op een dag doen.”

Een screenshot uit Okami HD op de Nintendo Switch. Je ziet het hoofdpersonage; Amaterasu.

In het interview gaat hij daarnaast op de ontwikkeling van Okami in, en waarom die loshangende puntjes ontstaan zijn:

“Toen ik Okami ontwikkelde, had ik nooit gedacht dat ik Capcom zou verlaten en ergens anders zou gaan werken. Okami was gebouwd op basis van verschillende ideeën. Als we het hebben over zaken die de game niet haalden: sinds ik waarschijnlijk wel een kans had om er weer aan te werken, bedacht ik me dat ik bepaalde dingen wel kon teasen. Bij een vervolg ga ik hier dan wel op in, beantwoord ik de vragen van een speler en hint ik naar het einde van het verhaal.

Als je een nieuwe IP bouwt, krijg je tijdens de ontwikkeling een hoop ideeën die je wilt implementeren. Echter kom je er in een latere ontwikkelingsfase achter dat deze ideeën niet toegevoegd kunnen worden vanwege systeem- of planningsredenen. Je begint te zeggen: ‘Laten we hetgeen wat we nu niet konden doen, in een vervolg stoppen.’

[..] Okami was toen het uitkwam geen commerciële hit. Het verkocht niet echt veel exemplaren. Maar het werd langzamerhand een steeds groter succes, positief ontvangen bij vele spelers. Met de release van Okami HD op verschillende platformen, bereikte het uiteindelijk zelfs nog meer mensen.

Voordat Kamiya bij PlatinumGames werkte was hij actief bij Capcom’s Clover Studio en was verantwoordelijk voor verschillende games. Één daarvan is Okami die ook op de Nintendo Switch is verschenen als HD-remaster. PlatinumGames is bekend van onder andere Astral Chain dat 2019 op de Nintendo Switch uitkwam en het aankomende Bayonetta 3 die recentelijk een 2022 releasedate heeft gekregen.

Zouden jullie een vervolg van Okami zien zitten? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Cutscene

Like dit bericht:

Recente artikelen

Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game komt naar Switch

0

Nieuws Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game komt naar Switch

24-04-2024

2

Rik

Smurfige lanceertrailer voor Smurfs: Mission Vileaf

0

Media Smurfige lanceertrailer voor Smurfs: Mission Vileaf

08-11-2021

0

Jeroen

Nieuwe Shin Megami Tensei V trailer toont Order en Chaos

0

Nieuws Nieuwe Shin Megami Tensei V trailer toont Order en Chaos

08-11-2021

0

Robin

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

8 nov 21 om 22:23

#2461‍

2786 XP | 539 comments

Dit zegt hij om de zoveel jaar wel een keer. Elke keer heb ik weer hoop, want dit spel was/ is geweldig. Dus ik hoop al 10 jaar op een vervolg, maar verwacht het niet meer

N2up

9 nov 21 om 01:27

#2462‍

1414 XP | 276 comments

Same, t spel zit in m'n top 3 allertijden en ik zou zo graag een volwaardig vervolg erop willen zien. Had ook gehoopt ammy in ssbu te zien, helaas niet gebeurd