Het eerste interne Switch-logo (codename NX) gelekt

  • Nieuws

  • 22 nov 22 om 16:45

  • Rik

Voordat Nintendo de Nintendo Switch onthulde, had het bedrijf het over de ‘codename NX’ als toekomstige opvolger van de Wii U. Recent is het NX-logo dat Nintendo intern gebruikte tijdens de ontwikkelingsfase van de Switch gelekt.

Dit logo was altijd bedoeld als een tijdelijke afbeelding en had nooit het daglicht buiten Nintendo zelf moeten zien. Het werd onmiddellijk vervangen door de officiële Switch-logo’s toen deze definitief vastgesteld waren. Het simpele ontwerp verraad eveneens dat het slechts een zogeheten placeholder was.

Het logo werd teruggevonden in een prototype voor Mario Kart 8 Deluxe. Deze port van de Wii U-titel Mario Kart 8 kostte Nintendo relatief weinig tijd en moeite, waardoor het prototype al af was voordat het NX-logo vervangen werd door het Switch-logo. Er stond ook een Youtube-filmpje van dit prototype online, maar Nintendo heeft deze inmiddels met een copyright claim offline laten halen. Dit filmpje bevatte verder geen grote onthullingen. Mario Kart 8 Deluxe lijkt immers enorm op zijn Wii U-voorganger.

Nintendo-apparaten krijgen standaard codenamen voor hun officiële onthulling. Zo heeft Nintendo de tijd om alle merknamen en websitedomeinen rustig vast te leggen. Ook kan de uiteindelijke naam vroegtijdig eigenschappen van het apparaat verraden. Eerdere Nintendo-hardware kregen codenamen als Dolphin (GameCube), Revolution (Wii), Project Cafe (Wii U) en Nitro (DS).

Wat vind jij van het NX-logo? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

4

Nieuws Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

01-12-2022

3

Rik

Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

1

Nieuws Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

01-12-2022

3

Rik

Hoofdafbeelding bij Pokémon Scarlet / Violet krijgt patch; excuses Nintendo

1

Nieuws Morgen patch Pokémon Scarlet/Violet; Nintendo biedt excuses aan

01-12-2022

3

Erik

Reageer als eerste!