Hacker krijgt drie jaar cel voor onder andere stelen Nintendo-data

  • Nieuws

  • 02-12-2020 14:09

  • Kitty

0

Een Californische 21-jarige man genaamd Ryan Hernandez krijgt drie jaar cel voor onder andere het hacken van een Nintendo-medewerker.

De man gebruikte phishing-technieken om de inloggegevens van een Nintendo-medewerker te stelen. Deze gebruikte hij vervolgens om informatie over de Nintendo Switch te lekken voordat de console werd gelanceerd. Toen hij in 2017 werd gecontacteerd door de FBI was hij nog minderjarig; hij beloofde toen om te stoppen met verdere illegale activiteiten en gaf aan dat hij begreep wat de consequenties zouden zijn als hij zijn acties herhaalde.

Dat deed hij niet lang, want tussen juni 2018 en juni 2019 lekte hij meer Nintendo geheimen: hij hackte meerdere Nintendo-servers, stal vertrouwelijke informatie en schepte hierover op op onder andere Twitter en Discord en lekte delen van de informatie ook uit. Ook deelde hij eventuele zwakke punten van het Nintendo-netwerk. Toen agenten zijn huis doorzochten, ontdekten ze duizenden vertrouwelijke Nintendo-bestanden. Daarnaast vonden ze ook nog eens duizend expliciete video’s en afbeeldingen met kinderporno.

De man maakte gebruik van een pleidooiovereenkomst, wat betekent dat hij schuld bekende op het gebied van sommige aanklachten, in ruil voor minder straf op het gebied van andere aanklachten. Naast de drie jaar celstraf moet de man $259,323 betalen aan Nintendo. Als hij vrijkomt uit de gevangenis moet hij nog zeven jaar onder supervisie leven en hij moet zich registreren als zedendelinquent.

Deel dit bericht:

Recente artikelen

0

Review Two Point Campus - Een gezellige boel

19-08-2022

1

Kitty

1

Nieuws Verwacht zondag meer nieuws over Pokémon Scarlet & Violet

19-08-2022

1

Erik

0

Special Fan Friday: bak je eigen vrolijke Pikmin-cupcakes

19-08-2022

1

Rik

Reageer als eerste!