Grote gratis content-update aangekondigd voor The Diofield Chronicle

  • Nieuws

  • 18 nov 22 om 16:27

  • Rik

Square Enix heeft een grote gratis content-update aangekondigd voor The Diofield Chronicle. De update komt in maart 2023 beschikbaar.

Square Enix heeft een nieuwe trailer uitgebracht om de toevoegingen uit te lichten. Bekijk deze hieronder. Vooralsnog is er alleen een Japanse versie van de trailer beschikbaar.

Naast de trailer heeft Square Enix meer informatie gedeeld, volgens deze informatie bestaat de update uit de volgende zaken:

  • Nieuw scenario – Een nieuw scenario dat niet wordt verteld in het hoofdverhaal met Waltaquin Redditch in de hoofdrol. In dit scenario, speelbaar na het uitspelen van hoofdstuk 5, doorloop je missies terwijl je Waltaquin bestuurt. “Behemoth” verschijnt als eindbaas.
  • Nieuw wapen “Grimoire” – In het nieuw toegevoegde scenario kun je Waltaquin’s speciale wapen “Grimoire” inzetten, waarmee je vaardigheden kunt gebruiken om eenheden op te roepen en in andere vormen te veranderen.
  • Nieuwe vaardigheden – De nieuwe vaardigheid ” Necromancy” kan worden gebruikt om een Skull Knight op te roepen. De nieuwe vaardigheid “Necrotame” kan worden gebruikt om je eenheden in een Skull Dragon te veranderen en krachtige vaardigheden te ontketenen.
  • High-Difficulty “Extra Mode” – Een modus waarin vijanden van hoog niveau uit hoofdstuk 1 verschijnen. Dit wordt toegevoegd als functie van “New Game+”, waarmee je je levels, wapens en vaardigheden kunt meenemen nadat je het hoofdverhaal hebt uitgespeeld.
  • Nieuwe moeilijkheidsgraad ” Very Hard” – De moeilijkheidsgraad ” Very Hard” biedt meer uitdagende gevechten met minder fragment drops, minder frequent gebruikte vijandelijke skills en cooldowns, beperkte revivaltijd en HP-herstel, etc.

Kritiekpunten

Square Enix lijkt met deze update een van de grootste kritiekpunten op The Diofield Chronicle te willen ondervangen. In mijn review van de game merkte ik al op dat verschillende plotlijnen waar de ontwikkelaars duidelijk meer mee van plan waren onbenut bleven. Het uitdiepen van Waltaquin’s verhaal na hoofdstuk 5 heeft grote potentie om dit gebrek in te vullen.

The Diofield Chronicle kwam op 22 september 2022 uit voor de Nintendo Switch en concurrerende platforms.

Heb jij The Diofield Chronicle gespeeld? En zo ja, trekken deze toevoegingen je terug naar het eiland? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

4

Nieuws Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

01-12-2022

3

Rik

Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

1

Nieuws Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

01-12-2022

3

Rik

Hoofdafbeelding bij Pokémon Scarlet / Violet krijgt patch; excuses Nintendo

1

Nieuws Morgen patch Pokémon Scarlet/Violet; Nintendo biedt excuses aan

01-12-2022

3

Erik

Reageer als eerste!