Grammy's krijgen "Beste Video Game Soundtrack" categorie

  • Nieuws

  • 10-06-2022 21:09

  • Robin

2

Vanaf 2023 worden er vijf nieuwe categorieën toegevoegd aan de Grammy’s. Beste Video Game Soundtrack is daar één van.

Mensen hadden al lang gelobbyd om Video Game muziek bij de academie te krijgen. CEO van Record Academy Harvey Mason Jr (welke de Grammy Awards organiseert) had het volgende te zeggen:

“We zijn zo enthousiast om deze diverse gemeenschappen van muziekmakers te eren door middel van de nieuw ingestelde awards en amendementen, en om door te gaan met het cultiveren van een omgeving die inspireert tot verandering, vooruitgang en samenwerking.

“De hoogste prioriteit van de Academy is om de muziekmensen die we dienen effectief te vertegenwoordigen, en elk jaar betekent dat luisteren naar onze leden en ervoor zorgen dat onze regels en richtlijnen onze steeds evoluerende industrie weerspiegelen.”

(vertaald)

Bij de meest recente Grammy Awards won 8-Bit Big Band al een Grammy met zijn Kirby-arrangement van Meta Knight’s Revenge. De band won de prijs voor ‘Best Arrangement, Instrumental, Or A Capella’.

Als iemand die enorm geniet van Video Game-muziek is dit alleen maar goed nieuws en hoop ik dat Video Game-muziek nog door meer mensen wordt ervaren. Wat vinden jullie hiervan? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Mitch

11-06-2022

#5351

Terechte ontwikkeling. Geef Nier Automata retroactief alle awards btw.

Apenknul

11-06-2022

#5356

Tof dat ze dat doen. Ik luister best naar de soundtrack van Red Dead Redemption 2, met name Blood Feuds, Ancient and Modern.

Call Of Duty Modern Warfare heeft ook een kikke soundtrack, en Final Fantasy VII ook.

Qua Nintendo muziek vind ik Splatoon en Animal Crossing leuk, maar sommige Pokémon muziek vind ik ook kik. Smash muziek luister ik ook, en vind de remixes ook tof. Jammer dat Nintendo's bibliotheek van muziek niet op Spotify te vinden is, tho.

Verder, nja "Running around - River City Ransom", "Fire - TMNT", "176th street - Fatal Fury" zijn ook nice classics naar mijn mening.

Maar der is zo veel meer dat ik mooi vind, van de Theme van Sniper Elite en Hidden and Dangerous naar de soundtrack van Mario Kart 8 en zelfs de soundtrack van beide Viva Piñata games zijn heerlijk naar te luisteren. Ik ga zelf helemaal in met de muziek van games.