Google deelt leuke easter egg met Katamari-bal

  • Nieuws

  • 13 jun 23 om 20:01

  • Erik

Google heeft een leuke easter egg gepubliceerd waarin je zoekresultaten met een Katamari-bal kunt oprollen.

De easter egg komt naar voren als je Katamari in de zoekbalk tikt en op het bewegende balletje in het speciale vak klikt. Vervolgens kun je via de pijltjes (browser) of door te slepen (mobiel) de bal over het scherm bewegen. De zoekresultaten blijven zomaar aan je bal plakken.

Het grapje treedt op als je het via Google zelf intikt, maar ook via het adresscherm van je browser. Je kunt ‘m zowel via je telefoon als op de desktop laten rollen.

Een Katamari-bal die zoekresultaten van Google oprolt

De easter egg in actie (desktop).

De grap is waarschijnlijk in Google verwerkt vanwege de release van We Love katamari REROLL+ Royal Reverie, die eerder deze maand op de Nintendo Switch is verschenen.

Er zijn meerdere easter eggs in Google verstopt. Een klassieke heeft met Star Fox te maken: als je ‘do a barrel roll’ intypt, maken de zoekresultaten een 360 graden draai. Maar ook als je Super Mario Bros. of Green Hill Zone opzoekt, gebeurt er wat leuks.

Wat is de leukste Google Easter Egg die jij bent tegengekomen? Laat het weten in de reacties!

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

1

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

3

Karlijn

Pikmin 4

5

Special Pikmin: van de tuin naar een videogame

14-06-2023

6

Dreon

Dordogne

5

Review Dordogne

13-06-2023

5

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

21 jun 23 om 13:19

#10333‍

4380 XP | 580 comments

Wat een geinige easter egg! Leuk bedacht om met een katamari bal over je beeldscherm heen te rollen als je Katamari intikt in de zoekmachine!