Gex Trilogy Collection aangekondigd voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 13 jul 23 om 09:13

  • Erik

Gex Trilogy Collection komt naar de Nintendo Switch. De terugkeer van de mascotteplatformer is bevestigd tijdens de Limited Run Games-showcase.

De stoere Gex was hoofdrolspeler in platformers uit de jaren ’90. Voor de Trilogy worden deze allemaal gebundeld.

Limited Run Games heeft voor nu enkel een teaser trailer gedeeld en komt met meer details over Gex Trilogy Collection in de toekomst. De compilatie verschijnt ook op PlayStation 4, 5, pc en Xbox Series X/S.

Er zijn drie spellen verschenen met Gex in de hoofdrol: Gex, Gex: Enter the Gecko en Gex 3: Deep Cover Gecko. Het eerste deel was een 2D-platformer, terwijl die daarna games á la Banjo-Kazooie waren.

Gex kwam uit in een tijd waarin zogenoemde mascotteplatformers hoogtij vierden. Het is destijds ontwikkeld door Crystal Dynamics, onder andere bekend van de recente Tomb Raider-spellen.

In december 2021 laaiden er al geruchten op voor een potentiële terugkeer: Square Enix vernieuwde toen de rechten op de franchise.

Dank aan N1-UP-communitylid Apenknul voor het delen van dit nieuws! Wat vinden jullie van deze onthulling? Hebben jullie vroeger Gex gespeeld? Laat het weten in de reacties!

 

Bron: Limited Run Games-showcase

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Geannuleerd GBA-avontuur Shantae wordt alsnog uitgebracht

3

Nieuws Geannuleerd GBA-avontuur Shantae wordt alsnog uitgebracht

13-07-2023

5

Dennis

Hoofdafbeelding bij Mario Kart 8 Deluxe DLC: alles over de circuit-uitbreidingspas

11

Special Mario Kart 8 Deluxe DLC: alles over de circuit-uitbreidingspas

12-07-2023

14

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Apenknul

13 jul 23 om 09:28

#10745‍

3082 XP | 579 comments

Wat ik vooral interessant vind is dat games als Crash Bandicoot en Spyro al een mooie hernieuwde games kregen, en hun koppie in deze tijd lieten zien. Dus toen ik dit zag, had ik wel zoiets van dat ik het ga aanschaffen.

Ben er niet bekend mee behalve de naam en dat het een 3D platformer is. Maar interessant is het wel. Komt er dan ook nog een Glover Remaster/remake?😛