Gerucht: Persona 5 Royal komt volgens Zwitserse retailer naar de Switch

  • Nieuws

  • 19 jun 22 om 16:52

  • Rik

Ook al is het officieel geen E3, de E3-periode blijft vol met geruchten. De Zwitserse retailer World of Games had korte tijd Persona 5 Royal voor de Nintendo Switch online staan in hun webshop. De inmiddels verwijderde pagina sprak van een release op 21 oktober.

Let op: Dit is een gerucht, er is nog niets zeker tot de officiële bevestiging komt vanuit Nintendo. Neem dit bericht met het gebruikelijke korreltje zout.

De Persona-serie komt traditioneel exclusief uit voor de Playstation-systemen, maar het enorme succes van de Nintendo Switch doet al langer de geruchten rond gaan dat Persona 5 toch naar de hybride handheld komt. Vooral de dominantie van de Switch in de Japanse thuismarkt zou het een logische beslissing vanuit zakelijk perspectief maken. Ook zou de komst van Persona 5 Royal naar de Switch ‘natuurlijk’ aanvoelen. Hoofdpersonage Joker uit Persona 5 is immers speelbaar in Super Smash Bros. Ultimate en ook spin-off/sequel Persona 5 Strikers is al beschikbaar op de Nintendo Switch.

Recente Persona-aankondigingen

Onlangs werd al aangekondigd dat Persona 3 Portable, Persona 4 Golden en Persona 5 Royal naar Xbox, Playstation en PC komen. Met aanhoudende geruchten over een Nintendo Direct die later deze maand zou plaats vinden, is het zeker niet ondenkbaar dat ook een Nintendo Switch-versie van deze games dan zal worden aangekondigd. Vorig jaar kondigde Altus nog zeven onthullingen aan voor de vijfentwintigste verjaardag van de serie. Het zou de eerste keer zijn dat een hoofdgame uit de Persona-serie naar een Nintendo-apparaat komt.

Persona 5 Royal is de Definitive Edition van het uiterst succesvolle Persona 5. De Zwitserse retailer noemde een releasedatum van 21 oktober voordat de hele pagina werd verwijderd. Hou er rekening mee dat de productpagina geen garantie is dat ‘P5R’ echt naar de Switch komt. Er kan namelijk ook wat fout zijn gegaan bij het invoeren van de database.

We bedanken N1-community member Dabsol-Tamadachi voor het melden van dit nieuwtje!

Verwacht jij dat we Persona 5 Royal ooit gaan zien op de Nintendo Switch? En zo ja, haal jij deze dan in huis? Laat het ons weten in de comments! 

Bron: @CrocOclock op Twitter

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [2 december]

1

Special Wat speel je dit weekend? [2 december]

02-12-2023

2

Erik

Gear roundup voor Monster Hunter Rise: Sunbreak

3

Media Gear roundup voor Monster Hunter Rise: Sunbreak

19-06-2022

4

Robin

Introductie Xenoblade Chronicles 3 ‘hero’ Zeon

0

Nieuws Introductie Xenoblade Chronicles 3 'hero' Zeon

19-06-2022

4

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

20 jun 22 om 01:23

#5503‍

5371 XP | 994 comments

Zal voor mij een beetje te laat zijn. De Joker hype in Smash is al lang weer weg. 

Maar wie weet, als ze de hype nog genoeg weten te bouwen voor de Switch release probeer ik hem misschien. Mocht het waar zijn natuurlijk. 

Martijn

21 jun 22 om 08:37

#5529‍

2937 XP | 351 comments

Tja, door Super Smash Bros. Ultimate wilde ik ook wel ontdekken wie die Joker nou is. Op de Nintendo Switch kreeg je die kans niet echt, op Persona 5 Strikers na (maar dat was geen volwaardig deel van de serie). Mee eens dat ze er nu wat te laat mee zijn. Persona 5 zal best een prima game zijn (vooral als je Patrick mag geloven), maar de wind is intussen wel wat uit de zeilen wat Super Smash Bros. Ultimate en Joker's verschijning daarin betreft.

Beter laat dan nooit. Dit is niet de eerste keer dat we dit gerucht horen. Meestal geloof ik het niet zo, als een winkel zulk nieuws als eerste naar buiten brengt. Vaak winkels die aandacht willen, die de fans valse hoop geven of die een foutje gemaakt hebben. Verkeerde informatie gehad of een spel bij het verkeerde systeem gezet, etc. Ik neem dit weer met een enorme korrel zout. Laat ze eerst maar vanuit Nintendo zelf verklaren dat het spel echt naar de Nintendo Switch komt. Ik verwacht het eigenlijk nog steeds niet.