Gerucht: Nieuwe Crash Bandicoot-game in de maak

  • Nieuws

  • 06-06-2022 10:45

  • Erik

3

Volgens Windows Central-journalist Jez Corden is er een nieuwe Crash Bandicoot-titel in de maak. Het gaat om een game gefocust op multiplayer.

Corden zegt dat de game doet denken aan een “brawler met vier spelers, maar dan in de stijl van Crash”. De titel wordt naar verluid ontwikkeld door Toys for Bob, verantwoordelijk voor Crash 4.

Later in het gesprek wakkert hij de geruchtenmolen verder aan door te zeggen: “Een nieuwe Crash? Ik vraag me af waar je die informatie vandaan hebt. Ik had dit eigenlijk niet mogen leaken.”

Hij sluit af met het gegeven dat de game waarschijnlijk niet “Wumpa League” gaat heten. Corden refereert hiermee naar eerdere geruchten over een multiplayergame in de franchise, mede aangewakkerd door gigantische Wumpa Fruits die diverse media vorig jaar ontvingen vanwege het 25-jarig bestaan van de franchise.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time op de Nintendo Switch.

De term “4 speler-brawler” kan verwijzen naar de enige Crash-titel voor de PlayStation 1 die nog geen remake heeft gekregen: Crash Bash. Dit was een spel á la Mario Party, waarin je over-the-top minispelletjes tegen elkaar speelde.

Met Summer Game Fest over drie dagen (9 juni), kan het zomaar zijn dat de onthulling van dit multiplayer Crash-spel bijna aanstaande is.

De originele Crash is lange tijd onlosmakelijk verbonden geweest met de PlayStation. Deze trend werd deze generatie verbroken, met Crash Bandicoot N.Sane Trilogy en Crash Bandicoot 4: It’s About Time, die beide speelbaar zijn op de Nintendo Switch.

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Apenknul

06-06-2022

#5238

Ik moet deze boi zijn spellen nog eens spelen. Het is een een gaming icon, maar heb het nooit gespeeld :O

oldman86

06-06-2022

#5240

Als het wordt als Smash bros ben ik wel voor 

Martijn

06-06-2022

#5246

Crash Bash was de eerste Crash Bandicoot-game die zonder Naughty Dog werd gemaakt. Op zich was het amusant, maar tegelijk werd de neerwaartse lijn daar wel ingezet. De minigames leken veel op elkaar, was wat eentonig en Mario Party deed het toch écht wel beter. Toch was het zeker niet het slechtste Crash Bandicoot-spel. Na de eerste Playstation ging Crash Bandicoot al multi-platform en verder zonder zijn eigenlijke ziel, wat zwaar te merken was. Het eerdere vierde deel, Crash Bandicoot: The Wrath of Cortex was ongeïnspireerd, standaard en lelijk. Hij verscheen ook op de GameCube, maar werd vaak ingeruild bij tweedehandswinkels. Zelf had ik hem ook ooit gekocht, maar dat duurde niet lang. Na de Playstation-delen was dat spel een zware onvoldoende.

Zijn games waren vanaf daar meestal middelmatig of zelfs slecht. Blij dat Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy, Crash Team Racing: Nitro Fueled en Crash Bandicoot 4: It's About Time de boel hebben rechtgezet. Een échte vijfde Crash Bandicoot-game is zéker welkom. Misschien is het daarvoor nog te vroeg, maar als Toys for Bob een andere Crash-game in de maak heeft, is dat zeker interessant! Multi-player vind ik dan weer wat minder positief klinken, maar ligt er ook een beetje aan wat voor game het wordt uiteraard.

Sinds Crash Team Racing: Nitro Fueled zijn er al geruchten over een (eventueel spirituele) opvolger voor Crash Bash. Fans willen dat wel, al moet het concept dan wel zwaar verbeterd worden. Ook valt eens in de zoveel tijd de term "Wumpa League", waar nog steeds niemand van weet wat dat precies inhoudt. Er bestaan intussen vele speculaties over, wat dat zou kunnen zijn. Misschien heeft het met die nieuwe game te maken. Wat het ook is: Toys for Bob heeft goed werk geleverd met hun vorige Crash-games. Ik wil graag meer zien. Vooral een Crash Bandicoot 5, maar als die nog niet komt... Een leuke (party)game is nooit verkeerd.