Gerucht: Metroid Prime Trilogy is klaar voor release volgens industrie-insider

  • Nieuws

  • 19 jul 21 om 12:46

  • Erik

  • 13

Volgens industrie-insider Jeff Grub is een remaster van Metroid Prime Trilogy klaar om op de Nintendo Switch uitgebracht te worden. Nintendo wacht enkel op het juiste tijdstip voor de releae.

“Het spel is helemaal klaar en Nintendo houdt ‘m binnen”, zegt Grubb op de Giant Bomb-show (link achter paywall). “Ik denk dat Metroid Prime Trilogy klaar is en het hangt van andere factoren af of en wanneer Nintendo het gaat releasen.”

Grubb meldt twee redenen voor het gebrek aan Trilogy (thanks, VGC!). Ten eerste de moeilijkheden met QA-testen vanwege de coronapandemie: “Volgens mij focuste Nintendo zijn Quality Assurance op één of twee grote projecten tegelijk, wat ervoor zorgde dat sommige spellen, die praktisch af waren, aan de zijlijn moesten wachten. [..] Japan dealt nog steeds met deze problemen, dus ik denk niet dat deze processen de komende tijd beter worden.”

De tweede reden is marketing voor Metroid Prime 4. “De andere factor is dat het bijna zonder twijfel een marketingstrategie wordt voor Metroid Prime 4. We krijgen Metroid Dread dit jaar en ik kan me voorstellen dat ze Metroid Prime Trilogy dichter op de release van Metroid Prime 4 plannen, wanneer dat ook mag zijn.”

Hoewel je dit verhaal natuurlijk met een korreltje zout moet nemen, is zijn verhaal in lijn met een uitspraak van Imran Khan (link archief N1ntendo), toen senior-redacteur bij Game Informer, waarover we in januari 2019 rapporteerden. Hij zei destijds ook al dat de game klaar was, maar dat de lancering uitgesteld is vanwege Metroid Prime 4. Laatstgenoemde zat een tijd in “development hell”, en is uiteindelijk opgepikt door Retro Studios, maar toen moest de ontwikkeling helemaal opnieuw beginnen.

Metroid Prime Trilogy verscheen op 4 september 2009 voor de Wii. Het is een bundeling van de eerste drie delen in de Prime-serie. Recentelijk kondigde Nintendo 2D-sidescroller Metroid Dread aan, een vervolg dat al meer dan een decennium in de maak is.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

1

Dennis

Sakamoto benadrukt dat Metroid Dread niet het  einde is van Metroid-franchise

2

Nieuws Sakamoto benadrukt dat Metroid Dread niet het einde is van Metroid-franchise

19-07-2021

3

Erik

Nintendo ontkent komst Nintendo Switch Pro

8

Nieuws Nintendo ontkent komst Nintendo Switch Pro

19-07-2021

1

Erik

Discussieer met ons mee! 13

Ribbelchips

19 jul 21 om 13:25

#798‍

918 XP | 177 comments

Dit gerucht staat dan weer lijnrecht tegenover het bericht van een ex-retro medewerker die aangaf dat het een enorme klus zou zijn om Metroid Prime 3 over te zetten naar normale controls en dat Retro niet langer over bepaalde editing tools beschikte voor de eerste twee games..

 

Anyway, ik hoop dat ze wél komen en dat het meer een remake wordt dan een remaster. Ik ben toevallig met MP1 bezig hoewel de game nog prima speelbaar is en de sfeer ook nog redelijk intact is, zijn de omgevingen wel heel kaal en detailloos naar hedendaagse maatstaven. Een simpele bump in resolutie zou dat alleen maar duidelijker maken, vrees ik. 

Erik

19 jul 21 om 16:14

#806‍

4901 XP | 354 comments

Jep, goede kanttekening Ribbelchips. Daarom moet je geruchten als deze (en die hiervoor verschenen) altijd met een korreltje zout nemen. Dat gezegd hebbende: hij zei niet dat het onmogelijk was. Volgens hem moesten 4 of 5 medewerkers minimaal een jaar fulltime werken om het te bewerkstelligen.

Super interessant verhaal trouwens, voor de geïnteresseerden hier een linkje naar ons archief: http://www.n1ntendo.nl/article/60196/1/ex-medewerker-retro-skeptisch-over-port-van-metroid-prime-trilogy-op-nintendo-switch

Rik

19 jul 21 om 21:39

#826‍

4681 XP | 667 comments

Ik zou die kerel niet al te serieus nemen, hij was al zo'n 10 jaar weg bij Retro Studios toen hij die uitspraak deed... Wat Nintendo's overwegingen zijn om wel/niet de tijd en moeite te investeren in zo'n project heeft hij ondertussen net zo min kijk op als wij.

Zool

19 jul 21 om 15:37

#804‍

1928 XP | 362 comments

Deze ports blijven maar op de plank liggen

Dit horen we inmiddels al jaren...

2018: https://www.techtastic.nl/gaming/metroid-prime-trilogy-voor-nintendo-switch/

2019: https://www.nintendolife.com/news/2019/01/rumour_metroid_prime_trilogy_for_nintendo_switch_is_ready_to_be_released

2020: https://www.inverse.com/gaming/metroid-prime-trilogy-switch-release-date-remastered-leak

 

En in 2021 ook al vaker...

https://gamerant.com/metroid-prime-trilogy-switch-port-announcement-when/

 

Denk ook wel dat Nintendo nu goed heeft getest dat we bereid zijn om steenoude ports dus ook fullprice te kopen, dus deze titel zal er vast komen. Misschien voor- of misschien na dread?

 

Zool

19 jul 21 om 15:39

#805‍

1928 XP | 362 comments

Deze trilogy Switch-port is in 2018, 2019, 2020 en meermaals in 2021 al in het nieuws geweest.

Nu Nintendo heeft bewezen dat we bereid zijn om fullprice te betalen voor oude wii-ports, zal deze er vast wel komen. De vraag is, is dit voor, of na Metroid Dread?

Rik

19 jul 21 om 21:45

#827‍

4681 XP | 667 comments

Na Dread, die sowieso al vrij snel uitkomt. De relatief kleine Metroid fanbase willen ze niet verdunnen door ze uit te smeren over 2 overlappende releases.

 

Een Prime Trilogy remake/port zou deels worden ingezet als reclame voor Metroid Prime 4, dus de release van de trilogie zou zo worden afgestemd op de verwachtte release van MP4 dat het hype momentum het beste opgebouwd wordt. 

Samus

19 jul 21 om 18:50

#809‍

596 XP | 106 comments

Normaal ben ik niet zo fan van (veel) ports in een korte periode, maar als er 1 franchise is waar ze van mij iedere maand een port mogen uitbrengen, dan is het Metroid wel. 

 

Metroid Prime Trilogy port zou ik 100% kopen, day 1. Fantastische games, hoop dan ook heel erg dat ze (snel) komen, als ze inderdaad af zijn. Ik denk niet dat ze voor Metroid Dread zullen verschijnen. Maar desalniettemin doet het mij zo ontzettend veel vreugde om na al die jaren überhaupt Metroid nieuws en info te lezen op verschillende sites, al zijn het maar geruchten <3

Erik

19 jul 21 om 20:33

#820‍

4901 XP | 354 comments

Hoe tijden kunnen veranderen, inderdaad!

dw4smash

19 jul 21 om 19:29

#813‍

475 XP | 92 comments

Hoop het echt.

Yosher

19 jul 21 om 19:49

#816‍

5852 XP | 1084 comments

Ik weet dat dit ook een 'luie port/remaster' zou zijn, maar gezien dit drie games in één zijn, zou ik zelf hier denk ik wel 60 euro voor neertellen. Had ik ook gedaan met Mario 3D All-Stars.

 

Vraag me wel echt af in hoeverre dit waar is. We hebben er inderdaad vaker van gehoord, dus dan ga je het al snel minder geloven omdat het inmiddels al zo vaak is genoemd. Ik zeg: we zien het wel als/wanneer Nintendo deze ooit wil gaan uitbrengen op de Switch.

Rik

19 jul 21 om 21:54

#829‍

4681 XP | 667 comments

Verschil is dan natuurlijk wel dat je gevoelsmatige per game maar €20 neer legt.

Dat we er al vaker over hebben gehoord hoeft in dit geval overigens niet erop te wijzen dat het niet waar zou zijn, het eerste gerucht over een Prime Trilogy zei expliciet dat het een port was die voor de aanloop naar deel 4 ontwikkeld werd. En we weten dat de ontwikkeling van MP4 weer helemaal van voorafaan moest beginnen, als de Trilogy port wél op koers lag kan het heel goed kloppen dat deze al een tijdje af op de plank ligt & in het insider circuit af en toe boven komt drijven. Nintendo heeft er een handje van om games niet meteen uit te brengen, DKC:Tropical Freeze (toevallig ook van Retro Studios) was ook al geruime tijd gold toen de game eindelijk echt uitkwam. 

Yosher

19 jul 21 om 22:19

#830‍

5852 XP | 1084 comments

Ik zeg ook niet dat het niet echt waar is! Maar als het zo vaak geroepen wordt, dan begint het wel steeds minder geloofwaardig te worden. ''Ja hoor, dit jaar wordt hij aangekondigd, let maar op!'' Vervolgens hoor je er geen hol over.

 

Ik geloof geruchten wat dat betreft bij voorbaat al niet omdat het altijd gewoon geruchten blijven, hoe geloofwaardig de bron ook is. Pas als het van een officiële bron komt, geloof ik het pas. Maar dat ik het niet zozeer geloof, wil natuurlijk niet zeggen dat het ook niet waar is. Ik sta er meer neutraal in.

Martijn

19 jul 21 om 20:37

#822‍

3501 XP | 406 comments

Geloof niet meer zo in die "Metroid Prime Trilogy" voor de Nintendo Switch. Het gerucht duikt telkens weer op. Doet denken aan de Nintendo Switch Pro, die (nog) niet komt, of die wekelijkse speculaties over een nieuwe Nintendo Direct van een tijdje geleden. Die geruchten komen steeds weer bovendrijven, maar bleken tot nu toe steeds aandacht zoeken van zogenaamde 'insiders', die maar wat riepen. Blijkbaar kun je er populariteit mee verkrijgen...

 

Ze mogen het tegendeel bewijzen, als ze willen. Kan best tof zijn, al heb ik de GameCube games en Wii-trilogie al. Toch heb ik liever dat ze eens hun best doen om meer nieuwe games te maken, in plaats van al die remasters en remakes. Fan-favorieten verkopen uiteraard, maar erg nieuw is het allemaal niet. Kunt wel onder al die berichten bijna dezelfde reactie typen.