Gerucht: Illumination werkt aan een Zelda-film

  • Nieuws

  • 10 jan 23 om 02:13

  • Rik

Later dit jaar gaat de Super Mario Bros. Movie in premiere, maar volgens ‘insiders’ blijft het daar niet bij. Nintendo en Illumination Studios zouden ook werken aan een The Legend of Zelda-animatiefilm.

Let op: Dit is een gerucht, er is nog niets zeker tot de officiële bevestiging komt vanuit Nintendo of Illumination. Ook als het gerucht op waarheid is gebaseerd kan het uiteindelijke project nog flink veranderen. Neem dit bericht met het gebruikelijke korreltje zout.

Eerder gingen er geruchten dat er een Donkey Kong spin-off van de Mario Movie in de maak is. Acteur Seth Rogen zou zijn rol als Donkey Kong in beide films vertolken. Het Zelda-gerucht komt van dezelfde bron als het Donkey Kong-gerucht: giantfreakingrobot.com. In het verleden heeft deze site al bewezen bronnen te hebben in de film-industrie. Zo wisten zij al voor de officiële aankondigingen te vermelden dat Superman-acteur Henry Cavill vervangen zal worden door een nieuwe acteur. Ook wisten zij dat Hugh Jackman terug zal keren als Wolverine in Deadpool 3. Of de geruchten rond de Nintendo-films waar zijn, moet nog blijken. Mogelijk bevinden deze films zich nog in voorbereidende fases en zijn ze afhankelijk van het succes van de Super Mario Movie.

Nintendo heeft wel in het verleden meermaals aangegeven meer te willen doen met hun IP’s buiten hun eigen videogames. Het bestaan van de Super Mario Bros. Movie en Nintendo-pretparkgebieden zijn hier de eerste uitingen van. Ook is het bekend dat Shigeru Miyamoto, de bedenker van onder andere Mario en Zelda, een goede band heeft opgebouwd met Illumination Studios. Het ligt voor de hand dat Nintendo en Illumination hun samenwerking zullen voortzetten na de Mario-film. Er zijn geen verhaallijnen, betrokken acteurs of een streefdatum bekend voor het vermeende Zelda-project. Animatiefilms kosten enorm veel tijd om te maken, dus zelfs al het gerucht waar is kan het nog jaren duren voordat er iets bekend wordt gemaakt.

Zie jij een Zelda-film wel zitten? En op welke verhaallijn wil je deze gebaseerd zien? Ocarina of Time, Twillight Princess, Breath of the Wild of een gloednieuw avontuur? Laat het ons weten in de comments!

Bron: giantfreakingrobot

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

waluigi movie

0

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

2

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 6

Yosher

10-01-2023

#8250‍

784 comments

Mario is prima, maar ik weet niet of deze studio wel geschikt is voor een Zelda film. Misschien als het de Toon/Wind Waker stijl heeft...

Rik

10-01-2023

#8257‍

563 comments

Het zou op zich een mooie kans zijn voor Illumination om voor de verandering eens een iets 'hoogstaandere' animatiefilm te maken ipv de gebruikelijke Minions-stijl.

Yosher

10-01-2023

#8260‍

784 comments

Dat klopt wel. Als ze dat zouden kunnen (en ook gaan) doen dan ja graag! Want verder is het zeker een getalenteerde studio. 

N2up

10-01-2023

#8252‍

119 comments

Alleen als link dan wel praat. Heb helemaal genoeg van de doofstomme Link.

Als dat niet kan, maak dan maar liever een Metroid film. In Dread hebben we Samus al voor t eerst horen praten en dat was subliem (other M bestaat niet xD)

Mitch

10-01-2023

#8253‍

358 comments

In Dread is dat wel een beetje opgelost natuurlijk door een fantasietaal te gebruiken. Het klonk inderdaad cool, maar of zoiets ook zou werken voor een Zelda film...

N2up

10-01-2023

#8256‍

119 comments

Denk niet echt dat t bij Dread aan de taal lag. Denk dat als Samus gewoon engels zou spreken dat t ook goed zou zijn (alhoewel minder tof)

Maar ik erger me al aan Link in de BotW cutscenes waar meerdere personen tegen hem praten en hij er gewoon als idioot bij staat te kijken. Dan kan dat dagboek van Zelda nog genoeg excuusjes bedenken over hoe hij doorgaans stil is, maar dat maakt de cutscenes er niet minder lomp door

Als Zelda en iedereen voice acting heeft, moet link ook gewoon praten. Hoop stiekem dat dat al t geval is in ToTK, maar betwijfel t ten zeerste