Geen DLC-plannen voor Hogwarts Legacy

  • Nieuws

  • 18 feb 23 om 16:27

  • Rik

  • 1

Switch-eigenaren moeten nog even wachten op Hogwarts Legacy, maar de game is inmiddels al speelbaar op de Playstation 5 en Xbox Series X/S. Uit een interview ter gelegenheid van deze release blijkt dat er geen DLC komt voor de Harry Potter-game.

Hogwarts Legacy maakt ook al geen gebruik van microtransacties, waardoor het een van de weinige moderne games is waar geen latere content aan wordt toegevoegd. In een interview met IGN liet regisseur Alan Tew weten dat het team alles op alles zette om ‘vanaf dag 1 de ultieme Zweinstein-ervaring te leveren’.

We hebben onze volle aandacht gegeven om [Hogwarts Legacy] tot leven te brengen, dus op dit moment hebben we geen plannen voor DLC.
-Alan Tew

Omdat Quidditch/Zwerkbal ontbreekt in de game, werd er eerder nog gespeculeerd over Quidditch-DLC

Bovenstaand statement is geen garantie dat er nooit DLC zal verschijnen. Hogwarts Legacy kreeg op PC, Playstation en Xbox lovende recensies en stond bovenaan de verkooplijstjes. Mogelijk motiveert het succes Portkey Games er toe om na de afronding van de Playstation 4/Xbox One-versie (april 2023) en Nintendo Switch-versie (25 juli 2023) alsnog nieuwe content toe te voegen.

Het Hogwarts Legacy-team beloofde eerder dat de Nintendo Switch-versie – ondanks hardware-beperkingen – ‘geweldig’ zal zijn.

Wat vind jij van de keuze om geen DLC toe te voegen aan een grote AAA-game als Hogwarts Legacy? Laat het ons weten in de comments!

Bron: IGN

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

LEVEL-5 stelt VISION 2024-presentatie uit tot ‘zomer 2024’

1

Nieuws LEVEL-5 stelt VISION 2024-presentatie uit tot 'zomer 2024'

19-04-2024

1

Rik

Gloednieuwe Special in Splatoon 3 Bloeiseizoen: De Voorschutter

1

Nieuws Gloednieuwe Special in Splatoon 3 Bloeiseizoen: De Voorschutter

18-02-2023

3

Rik

The Super Mario Bros. Movie duurt 92 minuten

3

Nieuws The Super Mario Bros. Movie duurt 92 minuten

18-02-2023

4

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Garrus

18 feb 23 om 19:53

#8857‍

1576 XP | 287 comments

Dat... is jammer. Ik had ergens gehoopt op een DLC die ons het Zwarte Meer onderwater laat verkennen; dat is namelijk niet mogelijk in de base game zelf..