Game Freak kondigt optionele vierdaagse werkweek aan voor personeel

  • Nieuws

  • 27 apr 22 om 01:40

  • Rik

  • 0

Game Freak, de studio verantwoordelijk voor de (hoofdgames uit de) Pokémon-serie, heeft aangekondigd dat werknemers er vanaf volgende maand voor kunnen kiezen om vier in plaats van vijf dagen per week te werken. Dit blijkt uit een vrij gegeven press release. De verandering zou het runnen van een gezin moeten vergemakkelijken voor Game Freak’s werknemers.

De optionele derde vrije dag (naast de twee weekenddagen) is expliciet bedoeld voor de verzorging van kinderen of andere familieleden. Werknemers kunnen per maand kiezen of ze gebruik maken van de mogelijkheid. Dit maakt het mogelijk dat de extra dag bijvoorbeeld enkel tijdens vakantiemaanden zal worden opgenomen. Tijdens een vierdaagse werkweek werken de bewuste werknemers vier werkdagen van acht uur. In totaal werken ze dus 32 uur per week. Om gebruik te maken van de extra dag moeten werknemers wel een deel van het salaris inleveren: wie slechts 80% van de normale werkweek werkt krijgt ook slechts 80% van hun reguliere loon voor die periode. Ook bonussen kunnen negatief beïnvloed worden.

De verandering gaat gelijk in vanaf de maand mei. Hopelijk zal de optie wat stress verlichten voor de werknemers. Game Freak heeft in het verleden veel druk op het personeel gelegd om de strakke deadlines voor de Pokémon-games te halen. Een paar jaar terug introduceerde Game Freak al de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Het meest recente project dat Game Freak afleverde is Pokémon Legends: Arceus, momenteel is de studio hard aan het werk aan Pokémon Scarlet en Pokémon Violet.

Vind jij dit een goede zet van Game Freak? Of denk je dat er negatieve gevolgen aan zullen zitten? Laat het ons weten in de comments!

Bron: JPTimes (via Resetera)

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

0

Dennis

Hoera! Kirby is jarig! (30)

5

Nieuws Hoera! Kirby is jarig! (30)

27-04-2022

12

Rik

Hoe vieren Nintendo’s koningen hun verjaardag?

1

Special Hoe vieren Nintendo's koningen hun verjaardag?

27-04-2022

11

Redactie

Reageer als eerste!