Free-to-play game Spellbreak stopt begin 2023

  • Nieuws

  • 29-06-2022 02:53

  • Rik

5

Uitgever Proletariat heft aangekondigd dat ze zijn gestopt met de verdere ontwikkeling van hun Free-to-start game Spellbreak, de servers voor de game gaan begin 2023 offline. De uitgever heeft geen reden gegeven voor dit besluit.

Spellbreak kwam in 2020 uit voor de Nintendo Switch en is een Battle Royal game met magisch thema. Spelers kiezen een Rune voor hun personage met een van de zes elementen: wind, fire, ice, lightning, stone of toxic en nemen het met 42 man tegelijk tegen elkaar op in de strijdarena. De laatste magiër die overeind blijft staan wint de match. Mitch noemde de game in 2020 ‘een frisse variant van het Battle Royal-genre‘ (link naar het n1ntendo-archief).

Afscheidsboodschap

Proletariat bracht het volgende statement uit over het stopzetten van Spellbreak (vertaald):

Na meer dan vier jaar elementenmagie en spreukencombinaties hebben we de beslissing genomen om de ontwikkeling van Spellbreak te stoppen. De servers zullen vanaf begin 2023 worden gesloten. Bedankt aan de miljoenen spelers die zich sinds 2018 bij ons hebben aangesloten in de Hollow Lands; het is een geweldige reis geweest.

Onze visie was om een frisse, multiplayer actie-spellcasting game te creëren met uitzonderlijke beweging en class customization die spelers de kans zou geven om hun innerlijke battlemage te ontketenen. We zijn iedereen in de community van het spel dankbaar voor het verkennen van de magische werelden en ervaringen die we samen hebben gecreëerd. Spellbreak was een ambitieus project waarin ons team nieuwe grenzen heeft verlegd op het gebied van design en ontwikkeling en we zijn enthousiast om te blijven innoveren bij het creëren van nieuwe titels in de toekomst.

Aan alle Spellbreak fans over de hele wereld, bedankt voor de steun en toewijding die het spel en de community zo speciaal hebben gemaakt.

Heb jij Spellbreak ooit gespeeld? En wat waren jouw ervaringen met de game? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Mitch

29-06-2022

#5674

RIP, een van de leukere BR games.

Oprecht lol mee gehad, maar op de Switch was het na een paar maanden al lastig spelers te vinden..

rob1N

29-06-2022

#5677

was dat niet omdat het 1 groot lagfest was?

Rik

29-06-2022

#5681

Ik heb hem ook heel kort (uurtje of 5 in totaal?) gespeeld, maar nooit last van lag gehad.

Rik

29-06-2022

#5682

Zeker, ik vond de Ice Rune vet lekker spelen: Daar kon je ook mee schaatsten a la Frozone uit de Incredibles. Eerst lekker de middenmoot zichzelf laten uitputten/schakelen en zelf equipment opbouwen aan de rand van de map, om daarna in de tweede helft van de match naar het strijdtoneel te sprinten, en de rest af te maken.

DenHette

30-06-2022

#5703

Echt jammer, het spel was op zich al wel leeggelopen. Ik had het graag gespeeld als ik het op tijd geprobeerd had, het was al leeg toen ik begon.