Flipnote Archive waarborgt miljoenen Flipnotes uit DSi-tijdperk

  • Nieuws

  • 1 jun 22 om 14:35

  • Erik

  • 0

Fanbedrijf Sudomemo heeft Flipnote Archive gelanceerd. Een archief dat miljoenen animatiefilmpjes uit Nintendo’s Flipnote Studio een plekje op het internet geeft.

Op de website kun je filmpjes zien die gebruikers hebben gemaakt met de Nintendo DSi-titel Flipnote Studio. Het gaat om liefst 44 miljoen animaties, geüpload door 12 miljoen gebruikers. In totaal staat er voor 12 terabyte aan data op de website.

De makers zijn al geruime tijd bezig met het project. Er zat veel tijd in het formatteren van de animaties en het succesvol overbrengen van geluid.

Bezoek het Flipnote Archive.

Aardman, de maker van Wallace & Gromit en Shaun the Sheep, maakte destijds promotiefilmpjes voor Flipnote Studio.

Het is niet de eerste keer dat er een soortgelijke website is: Nintendo zelf had ten tijde van de Nintendo DSi ook al een website online waar je je filmpjes van de applicatie kon uploaden: Flipnote Hatena. Deze is met de aankondiging van Flipnote Studio 3D voor de Nintendo 3DS echter offline gehaald.

Bewonder hier een aantal toffe resultaten:

Flipnote Studio lanceerde in augustus 2009, exclusief voor de Nintendo DSi. In de applicatie kon je stopmotion of animatiefilmpjes maken door tekeningen aan elkaar te rijgen.

Heb jij ooit filmpjes gemaakt met Flipnote Studio? Is er een van jou te vinden op het Flipnote Archive? Laat het weten in de reacties!

Bron: Flipnote Archive

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

28-03-2024

2

Rik

Pokémon Scarlet en Violet lanceren op 18 november 2022

17

Nieuws Pokémon Scarlet en Violet lanceren op 18 november 2022

01-06-2022

7

Erik

Konami trekt stekker uit Super Bomberman R Online

0

Nieuws Konami trekt stekker uit Super Bomberman R Online

01-06-2022

3

Dennis

Reageer als eerste!