Flipnote Archive waarborgt miljoenen Flipnotes uit DSi-tijdperk

0

Fanbedrijf Sudomemo heeft Flipnote Archive gelanceerd. Een archief dat miljoenen animatiefilmpjes uit Nintendo’s Flipnote Studio een plekje op het internet geeft.

Op de website kun je filmpjes zien die gebruikers hebben gemaakt met de Nintendo DSi-titel Flipnote Studio. Het gaat om liefst 44 miljoen animaties, geüpload door 12 miljoen gebruikers. In totaal staat er voor 12 terabyte aan data op de website.

De makers zijn al geruime tijd bezig met het project. Er zat veel tijd in het formatteren van de animaties en het succesvol overbrengen van geluid.

Bezoek het Flipnote Archive.

Aardman, de maker van Wallace & Gromit en Shaun the Sheep, maakte destijds promotiefilmpjes voor Flipnote Studio.

Het is niet de eerste keer dat er een soortgelijke website is: Nintendo zelf had ten tijde van de Nintendo DSi ook al een website online waar je je filmpjes van de applicatie kon uploaden: Flipnote Hatena. Deze is met de aankondiging van Flipnote Studio 3D voor de Nintendo 3DS echter offline gehaald.

Bewonder hier een aantal toffe resultaten:

Flipnote Studio lanceerde in augustus 2009, exclusief voor de Nintendo DSi. In de applicatie kon je stopmotion of animatiefilmpjes maken door tekeningen aan elkaar te rijgen.

Heb jij ooit filmpjes gemaakt met Flipnote Studio? Is er een van jou te vinden op het Flipnote Archive? Laat het weten in de reacties!

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Reageer als eerste!