First 4 Figures heeft PVC figure van Mario Kart aangekondigd

  • Nieuws

  • 20 jan 23 om 14:24

  • Martijn

First 4 Figures maakt al jaren beelden en figures van verschillende Nintendo-reeksen. Daar komt er nu weer één bij, met een PVC figure van Mario Kart.

 

Gisteren presenteerde First 4 Figures in een streamvideo hun eerste figure van Mario Kart. Logischerwijs is het Mario zelf in zijn vertrouwde rode kart. Naast verschillende beeldjes van onder andere The Legend of Zelda en Kirby, brengen ze nu dus ook PVC-figures van Mario uit. In tegenstelling tot de veel duurdere resin / polystone statues van First 4 Figures, zijn deze plastic figures een stuk betaalbaarder. Met alle details halen ze echter wel alles uit het PVC en het beeldje is (afhankelijk van welke variant) zo’n 20 tot 22 centimeter hoog. Je kunt de hele streamuitzending hieronder bekijken.

Deze figure wordt weer in meerdere uitvoeringen uitgebracht. Er zijn een standaard uitgave ($129,99) en een Collector’s Edition ($159,99), die in de winkels verschijnen. De Collector’s Edition heeft extra rookwolken, een hoger voetstuk en LED-lichtjes. Er is ook een Exclusive Edition, die alleen via de website van First 4 Figures te bestellen is. Deze komt onder andere in een Premium Deluxe Box mét een registreerbare Authentication Card. Pre-orders zijn geopend voor de komende 31 dagen en als je binnen die tijd besteld betaal je voor de Exclusive Edition $164,99 in plaats van $174,99.

Goede timing, want Mario Kart 8 Deluxe is wederom de best verkopende Nintendo-titel van 2022 in veel landen, waaronder Nederland. Deze figure verschijnt volgens planning omstreeks het tweede kwartaal van 2023.

Vind jij dit een interessant item voor in jouw verzameling of is het je toch echt te duur? Vertel er ons meer over in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 5

Wesleye98

20-01-2023

#8380‍

43 comments

Vet! Deze komt uiteindelijk ook wel in mijn collectie! Ben nog in afwachting van Mipha & Urbosa van de Zelda BotW-lijn.

Martijn

20-01-2023

#8381‍

196 comments

Zit ook nog op Mipha en Urbosa te wachten. Intussen gezien dat ze die wel al aan het distribueren zijn. Is niet precies duidelijk wanneer ze komen, al duurt het mogelijk niet meer zo lang. Liever niet allemaal tegelijk graag! Aan de andere kant duurt kwartaal 1 nog tot maart, dus misschien toch nog even afwachten.

Deze Mario Kart-figure zou ik ook wel graag willen. Ik vind 'm er mooi uitzien. Veel details ook! Wordt nog een dure grap zo, met al die merchandise naast de games, etc.

Wesleye98

20-01-2023

#8384‍

43 comments

Het is inderdaad een dure hobby, maar ik ben dan ook vrij selectief in de beeldjes die ik aanschaf. Ik houd het ook bij de standaard edities, anders wordt het me ook te gek. Ik zag dat sommige winkels de Mipha en Urbosa figures al binnen hebben, maar ik houd maar gewoon vast aan mn pre-order Zal vast niet lang meer duren.

Martijn

20-01-2023

#8385‍

196 comments

Groot gelijk ook! Heb je Mipha en Urbosa dan al bij Nederlandse winkels gezien? Ik wel op YouTube, dus weet dat First 4 Figures ze al verscheept, maar nog niet bij een Nederlandse winkel zien staan. Kan betekenen dat het wachten misschien echt niet lang meer duurt. Mogelijk ook dat ze vrijwel tegelijk uitkomen. Hoop het eigenlijk niet, want dan kan ik die uitgave wat beter spreiden. Nouja, als het zo is, dan is dat op zich ook niet verkeerd. Hopelijk wachten ze niet lang met Daruk, om de helden van Hyrule compleet te maken in PVC.

Ik verzamel ook alleen de standaard uitgaves. Heb al eerder gemerkt dat ik met die lampjes uiteindelijk toch niet veel ga doen. Leuk om aan te zetten, maar dat doe ik eigenlijk niet vaak. Is er iemand hier die de lampjes van statues of figures juist wél veel aanzet? Zo'n geweldige toevoeging vind ik het meestal niet, al is het wel een verbetering dat ze naast batterijen nu ook op een snoer kunnen. Ik koop die uitgebreidere uitvoering alleen als er een duidelijke meerwaarde in zit. Voorbeeld: bij de standaard-uitgave van de Luigi's Mansion-figure heb je geen Polterpup. Die mis ik dan weer liever niet.

Ja, ik denk dat ik deze van Mario Kart ook wel wil hebben. Binnenkort maar weer eens kijken waar ze 'm allemaal binnen krijgen. Plaats ik vast een pre-order, zónder LED-lichtjes. Vind dat eenvoudigere voetstuk misschien zelfs wel mooier, in dit geval.

Wesleye98

20-01-2023

#8387‍

43 comments

Ik zag dat Player2 Gamestore Mipha en Urbosa al binnen had. Dus ik verwacht dat andere retailers in Nederland ook snel deze figurines op voorraad zal hebben. Ben inderdaad ook benieuwd naar Daruk, hopelijk doen ze die later dit jaar ook uit de doeken.

Ik heb alleen van Majora's Mask de Collector's Edition, want daarbij vind ik de LED-lampjes wel erg vet gedaan. Helaas moest ik daarvoor wel zo'n speciale batterij aanschaffen. Het werkt ook via micro-USB, maar dan moet je wel een powersource in de buurt hebben. Waar ik 'm nu heb staan, is dat helaas niet mogelijk. Maar het is en blijft een mega vette uitgave. Van Luigi's Mansion heb ik dan helaas wel de standaard versie, terwijl ik die met Polter Pup erbij ook graag had gewild. Maar goed, het kost ook allemaal wat