Fandom koopt GameSpot, Metacritic en meer grote gamewebsites

In een post op maandag 3 oktober, kondigde Fandom aan dat ze in het bezit zijn van een portfolio van entertainment en gamingmerken. De deal bevat Giant Bomb, GameFAQs en Metacritic.

Deze hebben ze bemachtigd voor 55 miljoen dollar, volgens Wall Street Journal. Ze namen de grote gamewebsites over van Red Ventures dat het weer overnam van ViacomCBS.

Fandom heeft zelf gereageerd op de deal. Ze sloten ‘m om “meeslepende content voor onze partners, adverteerders en fans” te kunnen bieden. Daarnaast is het belangrijk om een globaal fanplatform uit te breiden om zoveel mogelijk entertainment en gaming fans van dienst te zijn.

“Het nieuwe gecombineerde platform zorgt voor engagement over elke stap van het consumentenavontuur. Community, rages, beoordelingen, reviews, nieuws en handel.

Met de toevoeging van deze gaming, film en TV-platformen, breidt Fandom zijn 360 programma’s uit voor de advertentiepartners, inclusiefuitgevers, studio’s en streamingservices. Daarnaast breidt Fandom zijn data inzichten uit in FanDNA, Fandom’s eigen dataplatform.”

Metacritic is een site vol met scores van gamereviews. Op deze site wordt het gemiddelde gepakt van de spellen, wat vaak door ontwikkelaars gebruikt wordt om te zien of het spel een succes was.

GameFAQs bestaat al sinds de 90 jaren en is misschien wel de meest bekende plek om walkthroughs te vinden. Ook staat het bekend om de vele antwoorden op vragen over puzzels en eindbaas gevechten.

GameSpot staat bekend om de carrières die het gelanceerd heeft voor onder andere Greg Kasavin, bekend als schrijver en creative director van Supergiant Games. Ook Jeff Gerstmann, wie ontslagen was in 2007 van Gamespot omdat hij een negatieve review over Kane & Lynch: Dead men geschreven had heeft zo zijn carrière te danken.

Gerstmann gaf niet op en richtte de website Giant Bomb op in 2008 samen met voormalig GameSpot editor Ryan Davis. In 2012 werd de site partners met GameSpot toen het moederbedrijf ViacomCBS een gecombineerde gaming portfolio opzette. Later werd het portfolio verkocht aan de site Red Ventures.

Toen redactieleden Vinny Caravella, Alex Navarro en Brad Shoemaker allemaal tegelijk het bedrijf verlieten om hun eigen project te starten (Next Lander), zijn er veel geruchten rondom Giant Bomb gaan cirkelen. Gerstmann zelf in 2022 het team verlaten.

Wat vinden jullie van deze deal? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendolife

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

28-03-2024

2

Rik

Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Labyrinth of Galleria: The Moon Society op 17 februari 2023 naar Switch

0

Nieuws Labyrinth of Galleria: The Moon Society op 17 februari 2023 naar Switch

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

4 okt 22 om 20:47

#6995‍

5134 XP | 638 comments

Ik ben benieuwd wat deze grote overname in de toekomst gaat betekenen voor review bombing op Metacritic. Zelf heb ik in het verleden regelmatig walkthroughs op Gamefaq geraadpleegd maar ik vrees dat het door Fandom gaat worden overspoeld door automatisch afspelende video's zoals ik tegen kom op verschillende gaming wiki's.