Everdream Valley brengt mix van avontuur, RPG en boerderijsim naar Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 19 jan 23 om 11:09

  • Kitty

Uitgever VARSAV Game Studios en ontwikkelaar Mooneaters hebben aangegeven dat ze Everdream Valley willen uitgeven op de Nintendo Switch. Wanneer, dat is nog niet bekend. 

Everdream Valley is een mix van verschillende genres (vertaald):

Everdream Valley speelt zich af tijdens de zomer waarin de spelers het seizoen doorbrengen op de boerderij van hun grootouders. In de loop van twee maanden leren ze wat er aan de hand is met deze “mooie maar bizarre” plek. Een verscheidenheid aan gameplay elementen zijn opgenomen zoals avontuur, RPG en sim aspecten.

In Everdream Valley zijn verschillende gebieden te vinden met verschillende flora en fauna en missies. Velden, weiden, bossen, een meer en een rivier behoren tot de spelers om te bezoeken. De biomen hebben nieuwe geheimen en taken, waaronder het verzamelen en soms kweken van fruit en paddenstoelen, het vangen van vis, het verzamelen van insecten en het bouwen van een boomhut.

Je trouwe hond staat aan je zijde en kan je helpen met landbouwtaken. Zo kun je hem bijvoorbeeld een kudde schapen laten hoeden. Het ligt echter “aan jou en je trainingsvaardigheden of je metgezel je helpt of in de weg loopt.” Everdream Valley heeft ook een kat, maar die zal aanvankelijk “niet blij zijn met het nieuwe gezelschap” en het is aan jou “om hem ervan te overtuigen dat je een waardige bondgenoot bent.” Doe dat en hij kan worden ingezet voor nieuwe missies, verborgen plaatsen, ongediertebestrijding en andere taken op de boerderij.

Dieren zijn verder van belang tijdens het dromen. Met een magische hoed kunnen spelers daadwerkelijk de rol van verschillende dieren aannemen, en “wat je overdag en ’s nachts doet heeft invloed op de boerderij.” Als je bijvoorbeeld als hond de wolven niet neerhaalt, “heb je misschien niemand om hokken voor te bouwen als je wakker wordt.”

Over de Nintendo Switch-versie is dus nog niets bekend, maar er is wel een trailer voor de Steam-variant:

Wat denk je, brengt Everdream Valley wat nieuws voor liefhebbers van het virtuele boerderijleven? Laat het weten in de comments!

Bron: Nintendo Everything

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 1

Dabsol-Tamadachi

24-01-2023

#8420‍

261 comments

Als groot liefhebber van boerensimulatie games vind ik Everdream Valley met de originele twists zoals het overnemen van dieren in je dromen en een kat inzitten voor missies er best veelbelovend uit zien!