Embracer Group doet meerdere acquisities, waaronder Limited Run Games

  • Nieuws

  • 18 aug 22 om 16:31

  • Dennis

  • 0

De Embracer Group neemt een flink aantal bedrijven en IP’s over. Onder andere Limited Run Games, de rechten voor The Lord Of The Rings en Tripwire Interactive zijn verkregen.

Vandaag is bekend geworden dat de Embracer Group een groot aantal nieuwe aankopen heeft gedaan. De bekendste is waarschijnlijk Limited Run Games, het bedrijf dat speciale uitgaves van games uitbrengt. Maar ook Middle-Earth Enterprises is aangekocht, waarmee Embracer de rechten krijgt voor onder andere de IP’s The Lord of The Rings en The Hobbit. Hieronder vallen videogames, films, bordspellen, pretparken en meer.

Andere overnamen zijn Tuxedo Labs, Tripwire Interactive (het meest bekend van de game Maneater), en Bitwave games. Met de aankoop van Gioteck en Singtrix lijkt Embracer ook met hardware aan de slag te willen gaan. Gioteck maakt namelijk gaming accessoires en Singtrix karaoke-machines.

Ook is Tatsujin overgenomen, waardoor het bedrijf haar eerste Japanse studio heeft aangekocht. Een andere koop is de catalogus van Toaplan, waardoor het bedrijf nu de rechten bezit op klassiekers als Tiger-Hell en Zero Wing.

Tot slot heeft Embracer nóg een bedrijf uit de PC en console-hoek verkregen. Welk bedrijf dat is mag nog niet bekend worden gemaakt, wegens “commerciële redenen”. Voor welke bedragen alle bedrijven en IP’s verkregen zijn, is niet bekend. Embracer is in ieder geval flink aan het uitbreiden. Eerder werd al het westerse deel van Square-Enix overgenomen.

Wat vind je van al deze overnames? Denk je dat de bedrijven bij Embracer in goede handen zijn? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Embracer Group PR

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Pepper Grinder main image N1UP

0

Review Pepper Grinder - Wonderlijker dan Mario

28-03-2024

2

Mitch

Fan Friday: bak je eigen vrolijke Pikmin-cupcakes

0

Special Fan Friday: bak je eigen vrolijke Pikmin-cupcakes

19-08-2022

1

Rik

Pokémon Worlds deelt gratis codes voor Pokémon GO en Pokémon TCG

0

Nieuws Pokémon Worlds deelt gratis codes voor Pokémon GO en Pokémon TCG

18-08-2022

0

Evelyne

Reageer als eerste!