Originele Tetris op NES na 34 jaar voor het eerst uitgespeeld

  • Nieuws

  • 3 jan 24 om 17:50

  • Rik

  • 0

Er is recent een staaltje gaminggeschiedenis geschreven. Voor het eerst is er iemand in geslaagd om Tetris voor het Nintendo Entertainment System (NES) uit te spelen.

Het duurde maar liefst 34 jaar voordat iemand hierin slaagde. De dertienjarige Willis “Blue Scuti” Gibson slaagde er in zo’n 38 minuten in om level 157 te bereiken. De NES-game, die totaal niet berekend was op een speler die zo ver zou komen, crashte op dit moment en liet het zogenaamde Kill Screen zien. Dit wapenfeit wordt door de Tetris-community gezien als de heilige graal en het ‘winnen’ van de game. Daarnaast vestigde Gibson ook nog ‘even’ het wereldrecord voor de hoogste Tetris-score, hoogst bereikte level en meeste weggespeelde rijen ooit. Bekijk zijn recordpoging hieronder zelf:

(video staat afgesteld op een halve minuut voor het legendarische Kill Screen verschijnt)

Tetris kwam in 1989 (VS) uit op de NES, in Europa moesten we wachten tot 1990. Lange tijd was het ‘onmogelijk’ voorbij level 38 te komen in de game, totdat er in 2021 de nieuwe rolling-techniek werd ontwikkeld. Sindsdien werden er nieuwe records gezet en bleken er twee extra ‘kleuren’ blokjes in het spel te zitten. De slecht zichtbare ‘Charcoal’ en ‘Dusk’ ontstonden doordat de code van het spel verder werd gepusht dan de ontwikkelaars voor mogelijk hielden.

Wat vind jij van dit wereldrecord in Tetris? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

StardewValley Screenshot 1.6 Festival Happy New Year

0

Nieuws Stardew Valley-maker deelt versie 1.6 screenshot

03-01-2024

1

Evelyne

Prince of Persia: The Lost Crown Nintendo Switch game header

1

Nieuws Prince of Persia: The Lost Crown duurt ongeveer 25 uur

03-01-2024

1

Rik

Reageer als eerste!