Eerste reviews voor Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl zijn binnen

  • Nieuws

  • 17 nov 21 om 16:53

  • Erik

  • 6

De eerste reviews van Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl stromen binnen. In dit bericht een overzicht.

De media is vooralsnog gematigd positief over de remakes: Pokémon Brilliant Diamond heeft op het moment van schrijven een 77 gemiddeld op Metacritic, terwijl Pokémon Shining Pearl een 76 telt. Dit is gebaseerd op 24 recensies. De games doen hiermee wel onder voor de vorige remakes, Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire (2014) op de Nintendo 3DS. Deze staan op een 83.

Dit zegt de media:

  • VGC beoordeelt de spellen met een 8/10 en schrijven: “Hoewel de toevoegingen minder drastisch zijn dan sommigen hadden gehoopt, blijft het een solide Pokémon-avontuur.” Ze zijn in de nopjes met de nieuwe visuele stijl.
  • Nintendo Life is teleurgesteld: 6/10. Ze noemen het een tegenvallende hervertelling van de vierde generatie, dat duidelijk in de schaduw staat van het veelbelovende Pokémon Legends: Arceus. Ze missen de toevoegingen uit Pokémon Platinum en hadden liever de pixel-art zien terugkeren.
  • Game Informer is positiever en geeft het een 8,5/10. “Ze zijn een welkome kijk op een simpeler verleden van Pokémon”, schrijven ze in hun review. Veteranen vinden genoeg nostalgie, terwijl nieuwkomers kunnen genieten van een aantal welkome Quality of Life-veranderingen.
  • Power Unlimited deelt tot slot een 7,8/10 uit. Voor de kritische spelers zijn het volgens het blad misschien té veilige remakes, maar ze laten uitstekend zien hoe doordacht de originele Sinnoh-games eigenlijk waren.

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl komen op 19 november uit op de Nintendo Switch. De remakes lijken een natuurgetrouwe hervertelling te worden van de games uit 2007, met vooral enkele Quality of Life-toevoegingen. Het meest in het oog springende is het Grand Underground, waar je nu ook Pokémon kunt vangen. Check hier een overzichtstrailer.

Ga jij vrijdag Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl halen?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Planet of Lana

1

Review Planet of Lana

24-04-2024

2

Rik

Op naar Runeterra met deze games in het League of Legends-universum

1

Nieuws Op naar Runeterra met deze games in het League of Legends-universum

18-11-2021

0

Robin

Vind de Enderman in deze Super Smash Bros. Ultimate-screens

0

Media Vind de Enderman in deze Super Smash Bros. Ultimate-screens

17-11-2021

5

Erik

Discussieer met ons mee! 6

Garrus

17 nov 21 om 17:21

#2572‍

1576 XP | 287 comments

Ik denk dat een 7.5 een prima cijfer is. Niet te laag, niet te hoog; Prima game dat zeker gewaardeerd wordt met hier en daar een paar minpuntjes.

Samus

17 nov 21 om 18:53

#2573‍

596 XP | 106 comments

Heb er echt heel veel zin in hoe dichterbij de release komt! Vond Sinnoh altijd al een leuke regio, dus dit wordt een leuk weekend om weer lekker te verdwalen in Mount Coronet ^^

 

Simpele en basic remake, niks meer en niks minder. Prima, laat maar komen, leuk voor erbij

rob1N

18 nov 21 om 14:57

#2575‍

5406 XP | 1041 comments

Dat vond ik nou echt het minst leuke aan heel Pokemon, die grotten waarin je verdwaalt en er niet normaal doorheen kan zonder een shitload aan max repel bij je te hebben. Zeker Mount Coronet was ontzettend lang.

Het zat verder wel strak in elkaar inderdaad, maar voor mij zijn de leukere delen juist de variërende routes met vele hidden secrets. Ik vond de routes in X/Y heel leuk qua thematisering, iets waar ik in Diamond / Pearl niks van onthouden heb. De games waren in mijn vage beleving 'gewoon prima', niet bijzonder. Ik twijfel ergens nog wel of ik deze game wil hebben maar ik ga er sowieso geen 60 euro voor neertellen. Nintendo kennende moet het eerst anderhalf jaar oud zijn voor het een price drop krijgt.

Yosher

18 nov 21 om 16:07

#2576‍

5876 XP | 1088 comments

ALS het al een price drop krijgt. Misschien na een jaar+ 33% korting voor de feestdagen ofzo. 

Samus

18 nov 21 om 16:35

#2577‍

596 XP | 106 comments

OMG ja! Die routes in X&Y waren inderdaad echt heel cool gedaan. Voor mij blijft Pokémon een 'exploration' game. De reden waarom ik Sinnoh zo cool vindt, is omdat je tussen de 2e en 3e Gym heel lang over doet, relatief gezien. Sword en Shield hebben het hele avontuurlijke eruit gehaald door bijna alleen maar een rechte pad tussen gyms te hebben. Mount Coronet is mega irritant met al die zubats zeker, maar je kon er in verdwalen en je voelt je dan echt alsof je op avontuur bent. Voordeel is nu dat je HM's kunt gebruiken via de Poketch zonder een Bidoof als HM slaaf mee te nemen, dus dat maakt het leuker. En ook zeker de verschillende routes die Sinnoh biedt, love it. Dat mis ik echt in de laatste gen Pokémon games. 

rob1N

20 nov 21 om 15:42

#2587‍

5406 XP | 1041 comments

Oh echt!? Dat is zeker een improvement!