Eerste reviews van Bayonetta Origins zijn binnen

  • Nieuws

  • 15 mrt 23 om 21:21

  • Erik

De eerste reviews van Bayonetta Origins: Cerveza and the Lost Demon zijn gepubliceerd. In dit bericht vind je een overzicht.

Bayonetta Origins heeft op dit moment een gemiddelde reviewscore van 80 op Metacritic, gebaseerd op 57 reviews. De spin-off weet hiermee goede kritieken te behalen, maar het is wel een iets lager gemiddelde dan het in 2022 verschenen Bayonetta 3 (86).

Recensenten zijn relatief verdeeld. Hoewel gerenommeerde media als Gamespot en IGN de titel een 90 geven, zijn er ook veel recensenten die de game rond de 70-75 geven.

Dit zegt de media (vertaald):

  • Gamespot (90/100): “Bayonetta Origins is een mijlpaal op het gebied van kunstzinnigheid, innovatie en tederheid in de Bayonetta-franchise. Eentje die de iconische heldin viert én naar nieuwe hoogten brengt.”
  • Nintendo Life (70/100): “Dit is een grafisch indrukwekkend sprookje dat overloopt van charme en sfeer. Houd er echter rekening mee dat dit ook een spel is gericht op een meer jonge / casual-doelgroep. Het introduceert veel leuke puzzel en gevechtsmechanieken, maar dit evolueert nooit tot een punt dat het echt uitdagend wordt.”
  • Destructoid (80/100): “De prijs van €60,- en de laagdrempelige natuur van Bayonetta Origins en het feit dat sommige punten specifiek Bayonetta-fans aanspreken, doet het spel weinig goed. Maar tijdens het spelen werd ik veelvuldig herinnerd aan jaren ’90 klassiekers zoals The Lost Vikings en de eigenzinnigheid van de Gobliiins-serie.”
  • IGN (90/100): “Terwijl ik het boek sloot voor Bayonetta Origins, bleef ik denken over het genot dat het was om te spelen. Van de indrukwekkende, fantasierijke verhaalmomenten vol kinderlijke charme, tot de slimme platformpuzzels en bevredigende gevechten  – dit is een geweldige actoun-adventure waar elk element samenkomt tot een wonderlijk speelbaar prentenboek.

Bayonetta Origins: Cerveza and the Lost Demon is vanaf 17 maart verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Wij hebben de titel al uitgebreid mogen spelen bij Nintendo Nederland. Krijg zelf alvast een voorproefje met de demo.

Wat vind jij van deze cijfers? Ben jij al overtuigd de game aan te schaffen? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

waluigi movie

0

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

3

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Reageer als eerste!