Eerste previews van Zelda: Tears of the Kingdom zijn binnen

  • Nieuws

  • 26 apr 23 om 15:16

  • Erik

  • 5

De eerste previews van The Legend of Zelda; Tears of the Kingdom zijn gepubliceerd. In dit bericht vind je een overzicht.

Pers mocht alvast zeventig minuten spelen in het Europese hoofdkwartier van Nintendo in Frankfürt. Hun speelsessie vond plaats op een van de luchteilanden, en zette vooral Link’s nieuwe vaardigheden – waaronder Kleven en de Ultrahand – in het zonnetje. Om kort te zijn: men is hyped.

Een aantal citaten:

  • Nintendo Life: “Onze tijd met Tears of the Kingdom was maar kort, maar als je één ding uit dit artikel moet halen, dan is het onze wil om terug te keren en gewoon vijftig uren met de Ultrahand te spelen. Vanuit onze ervaring tot nu toe, lijkt het alsof geschiedenis in de maak is.”
  • Eurogamer: “Hoewel het een direct vervolg is op Breath of the Wild, voelt Tears of the Kingdom aan als een spirituele sequel à la Majora’s Mask. Niet door koeienstelende aliens, toiletgeesten of een dood door de maan, maar in het feit hoe Majora’s Mask de formule waar de vorige titel in uitblonk transformeert tot een wonderlijke en unieke reis, zonder ooit te verliezen waar de spelers ooit verliefd op werden.”
  • Gamespot: “Bij uitstek mijn favoriete moment van de demo, kwam van het moment waarop ik erachter kwam hoe ik Link’s nieuwe vaardigheden kon gebruiken om puzzels op te lossen. Hoewel ik genoot van Breath of the Wild’s sandbox-stijl, miste ik de absurde precisie van klassieke Zelda-puzzels en hun zorgvuldig uitgedachte oplossing. [..] Tot mijn verrassing vulde Tears of the Kingdom dit gat perfect op door vrij invulbare zwaartekrachtspuzzels te bieden met oplossingen zo intuïtief, dat ik nog altijd de voldoening kreeg van het vinden van mijn eigen moeilijke, maar correcte manier.”
  • Game Informer: “[..] Er kunnen zomaar zelfs meer ‘Eureka!’-momenten zijn in Tears of the Kingdom dan in Breath of the Wild. En alleen dat feit is al ongelofelijk om over na te denken. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom voelt als een volwaardige evolutie van een van de meest gewaardeerde games van deze eeuw – en deze demo liet het verhaal niet eens zien en focuste nauwelijks op gevechten.”

Previews bevestigen daarnaast een aantal kleine details:

  • Recepten kun je nu bewaren in een kookboek. Daarnaast kun je een kookpot meenemen
  • Korok Seeds keren terug, alsmede het Travel Medaillon (waarmee je waar je maar wil een transporteerpunt kon plaatsen)
  • Je kunt, net als in The Wind Waker en Phantom Hourglass, schatkaarten vinden en zoeken
  • De Gachapon-machines uit eerdere trailers delen willekeurige Zonai-onderdelen uit (waarmee je constructies kunt maken). Je kunt deze bewaren voor later gebruik.
  • Er zijn kerkers zo donker, dat je manieren moet vinden om ze te verlichten (zoals met een fakkel).

Nintendo liet eerder al weten dat een van de luchteilanden je startlocatie is in Tears of the Kingdom. Eind maart kwamen eindelijk de eerste gameplaybeelden van Tears of the Kingdom, waarbij ze ons voorstelden aan vier gloednieuwe vaardigheden. Een paar weken later verbaasden ze opnieuw met een bomvolle trailer.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom verschijnt op 12 mei 2023 voor de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Britse waakhond keurt overname Activision-Blizzard af

2

Nieuws Britse waakhond keurt overname Activision-Blizzard af

26-04-2023

4

Rik

Nintendo aanwezig op Gamescom 2023

4

Nieuws Nintendo aanwezig op Gamescom 2023

26-04-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 5

Theun

26 apr 23 om 16:01

#9671‍

616 XP | 115 comments

Toeiletgeesten?

Erik

26 apr 23 om 16:50

#9674‍

4948 XP | 355 comments

Majora's Mask is een bijzondere game.

rob1N

28 apr 23 om 09:36

#9679‍

5411 XP | 1042 comments

Heb jij ook Skyward Sword nooit gespeeld?

Mitch

26 apr 23 om 16:44

#9672‍

3070 XP | 477 comments

AARAG@!%uu&&yftfl!!!

Paul

26 apr 23 om 16:51

#9675‍

3799 XP | 658 comments