Eerste patch (1.02) voor GTA The Trilogy uitgebracht

6

Dat er voor het eerst sinds de Nintendo DS weer een Grand Theft Auto-game naar een Nintendo apparaat kwam leek goed nieuws, helaas bleken de drie remasters in erbarmelijke staat te zijn opgeleverd. Uitgever Rockstar beloofde verbetering en vanaf vandaag is de eerste update patch beschikbaar.

De patchnotes, waarin wordt uitgelegd wat er precies wordt aangepast door de update, bestaat uit een enorme waslijst. Sommige zaken zijn in alle versies doorgevoerd, maar er zijn ook specifieke verbeteringen voor de Nintendo Switch-versie. Wie precies wil weten wat er allemaal is verbeterd, kan de lijst bekijken op de support-site van Rockstar Games. N1-UP licht er een aantal belangrijke zaken voor je uit:

De General Fixes voor alledrie de games op alle platforms:

  • Meerdere lokalisatieproblemen opgelost
  • Meerder collision-problemen opgelost
  • Meerdere gaten in de kaart gedicht
  • Verschillende verkeerde textures aangepast
  • Problemen waar de camera door objecten zweefde verholpen
  • Problemen met verkeerde ondertiteling verholpen
  • Problemen met verkeerde hulpteksten verholpen
  • Meerdere problemen met verkeerd geplaatste objecten verholpen
  • Problemen met modellen van personages in cutscenes verholpen
  • Meerdere problemen waar audio clips werden overgeslagen, vertraagd of herhaald opgelost

Het is nog maar de vraag in hoeverre de patch de remasters kan redden

Verder zijn er de volgende specifieke fixes doorgevoerd voor de Switch-versies: Alle drie de remasters hadden een probleem waar de taalinstellingen niet behouden werden na een reboot, deze is nu verholpen. In de Switch-versie van Grand Theft Auto: Vice City is een probleem verholpen waarbij de game crashte als er tijdens het laadscherm wordt gewisseld van docked modus naar handheld modus. In de Switch-versie van Grand Theft Auto: San Andreas is er ook nog een probleem met de nauwkeurigheid van voetgangers verholpen.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition bestaat uit de remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas. Digitaal kwam GTA: The Trilogy – The Definitive Edition uit op 11 november, de fysieke release staat gepland voor 7 december. Het is onwaarschijnlijk dat de 1.02 patch al verwerkt zit in de fysieke uitgave van de games, er is überhaupt een extra download nodig om de fysieke versie van de games te kunnen spelen.

Denk jij dat de GTA remasters nog te redden zijn of heb jij de hoop al opgegeven? Laat het ons weten in de comments!

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Discussieer met ons mee!

Rogeroz

23 november 2021 08:40

#2617

Eigenlijk moet je de game over een tijdje opnieuw reviewen, maar dan met alle verbeteringen… Kijken of het dan een betere game is geworden voor mensen die hem nog moeten aanschaffen (waaronder ik )

Yosher

23 november 2021 09:32

#2618

Van wat ik heb vernomen kloppen een hoop van de patch notes niet. Ik heb het spel niet dus kan het niet bevestigen, maar ik zou het niet vreemd vinden als het zo is...

Ribbelchips

23 november 2021 09:35

#2619

Mwoa weet ik niet. Dit is nou de zoveelste keer dat er een brakke game in de winkel wordt gelegd. Je kunt mij niet vertellen dat die uitgever daar niet van op de hoogte is. Laat de uitgever maar een keer flink bloeden (met blijvende lage cijfers) in plaats van de consument die hier €60 euro voor heeft neergetikt. Misschien dat ze zo'n game dan de volgende keer gewoon twee weken uitstellen en hem in de winkel leggen wanneer ie af en bugvrij is. 

Rogeroz

23 november 2021 10:37

#2622

De fysieke versie moet nog uitkomen in december. Als dan de meeste problemen zijn opgelost kunnen ze de tweede release nog enigszins goedmaken....

Ribbelchips

23 november 2021 10:45

#2623

Ik hink op twee gedachten. Als er een patch is die alle grote problemen oplost dan mag er wat mij betreft een aantekening bij een review komen met eventueel een verhoogd cijfer, maar laten we niet vergeten dat duizenden gamers een brak product hebben gekocht voor €60. Uiteindelijk wordt het dan wel opgelost, maar dat is gewoon niet hoe het hoort te gaan. En dat moet je imo zeker niet belonen met een nieuwe review waardoor over een paar jaar iedereen dit geintje is vergeten. Dan leren ze het namelijk nooit af.

Rogeroz

23 november 2021 12:49

#2625

Ja, wel eens.

of om een reactie achter te kunnen laten.