Eerste leeftijdsclassificatie voor Triangle Strategy

  • Nieuws

  • 8 jan 22 om 17:43

  • Rik

  • 1

Triangle Stratgy, de nieuwe tactische RPG van het team achter Bravely Default, komt over een paar maanden uit op de Nintendo Switch. In aanloop naar de release is nu de eerste leeftijdsclassificatie bekend gemaakt. De Amerikaanse ESRB geeft de game een T-rating.

De ESRB (Entertainment Software Rating Board) is de Amerikaanse tegenhanger van onze PEGI. De game heeft een score van ‘T for Teen‘ gekregen. Dit komt grofweg overeen met een PEGI-score van 12+. Verder waarschuwt de ESRB voor de aanwezigheid van bloed, fantasy geweld, sterker taalgebruik, licht suggestieve thema’s en het gebruik van alcohol.

Meer info is te vinden op de rating-pagina van de ESBR (Engels). Hier is onder andere een korte samenvatting te vinden van de setting van de game. Ook wordt dieper ingegaan op de eerder aangegeven elementen, zodat ouders een afgewogen keuze kunnen maken. Zo kunnen we tijdens de game een scene verwachten waarin een personage in een plas van (eigen) bloed ligt en is er een executie die niet direct in beeld gebracht wordt.

Recent deelde Square Enix de Japanse boxart voor Triangle Strategy. Een officiële Westerse variant is nog niet gedeeld. Bekijk hieronder de trailer voor de titel:

Triangle Strategy ligt op 4 maart in de winkels.

Komt de rating van Teen/12+ overeen met jouw verwachtingen? Laat het ons weten in de comments! 

Bron: ESBR

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

0

Nieuws Teenage Mutant Ninja Turles als roguelike in TMNT: Splintered Fate

20-04-2024

0

Martijn

Naar welke game kijk jij het meeste uit in 2022?

20

Special Naar welke game kijk jij het meeste uit in 2022?

09-01-2022

6

Erik

Kleine grote RPG Frogsong dit jaar naar Nintendo Switch

1

Nieuws Kleine grote RPG Frogsong dit jaar naar Nintendo Switch

08-01-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Dre

9 jan 22 om 09:58

#3113‍

2693 XP | 217 comments

Hoe dichter we bij release komen, hoe meer hyped ik begin te worden. Zin in!