Easter egg maakt comeback in Diamond & Pearl remakes

  • Nieuws

  • 12-01-2022 18:27

  • Rik

0

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl blijken in steeds meer aspecten getrouwe remakes te zijn van Pokémon Diamond & Pearl op de DS. Ook een specifieke Easter Egg ter ere van de verjaardag van Junichi Masuda is overgezet door het team van ILCA.

Op de verjaardag (12 januari) van Junichi Masuda was er in de originele games extra sprankeling te zien in Snowpoint City. Ook in Brilliant Diamond en Shining Pearl is deze sprankeling een dag per jaar te zien:

Junichi Masuda, die vandaag 54 jaar oud is geworden, is een van de belangrijkste medewerkers van Game Freak. Tot ILCA het stokje overnam voor de remakes van Diamond en Pearl was Game Freak verantwoordelijk voor alle Pokémon-games in de hoofdserie. Masuda begon als programmeur en componist voor Pokémon Red & Blue (Green in Japan). Sindsdien heeft hij zich opgewerkt en eveneens de rol van director en producer vervuld bij latere games. Masuda’s carrière bij Game Freak begon in 1989, wat betekent dat hij al ruim 32 jaar werkt bij het bedrijf. Ook de Masuda Method (link naar bulbapedia, Engelstalig), een techniek die het makkelijker maakt om zeldzame Shiny Pokémon te vangen, is naar hem vernoemd. Voor de originele Diamond en Pearl-games was Masuda de director en componist, ook schreef hij mee aan het verhaal.

Voor de release van Brilliant Diamond en Shining Pearl wisten dataminers al hun hand te leggen op de ROM-bestanden. Toen bleek ook al dat deze easter egg ingeprogrammeerd zat. Een tweede Easter egg voor de verjaardag van Masuda is dat Pokémon Eggs op 12 januari 10% sneller uitkomen dan normaal.

Zijn jou deze Easter eggs al zelf opgevallen? Laat het ons weten in de comments! 

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Reageer als eerste!

of om een reactie achter te kunnen laten.