Disney Dreamlight Valley aangekondigd voor Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 28 apr 22 om 16:41

  • Rik

  • 1

Disney en Gameloft hebben de nieuwe Free-to-Start game Disney Dreamlight Valley aangekondigd. De game moet in 2023 naar verschillende platforms, waaronder de Nintendo Switch, komen. Een Early Access version komt dit jaar al beschikbaar.

Gameloft zit ook achter de Free-to-Start fun racer Disney Speedstorm, die deze zomer uitkomt. De artstyle van beide titels komen overeen. De game vindt plaats in Dreamlight Valley, wat ooit een idyllisch dorpje was voordat het ten prooi viel aan “The Forgetting”. Nu is het dorp verlaten en overwoekerd met zogeheten Night Thorns. De speler moet het mysterie tot dit fenomeen ontrafelen en de inwoners helpen hun geheugens terug te krijgen. Dit doen ze door verschillende gebieden gebaseerd op Disney of Pixar-films te verkennen. Hier bouw je vriendschappen op met de verschillende personage’s. Het verhaal heeft overeenkomsten met de Epic Mickey-reeks, die onder andere uitkwam op de Wii en 3DS.

De volgende figuren/films zijn al bevestigd in de game: Mickey en zijn vriendjes, Toy Story, The Lion King, de Kleine Zeemeermin en Moana (Vaiana). Er zullen verschillende mini-games gespeeld kunnen worden met deze Disney-vriendjes. Kook in het dorpsrestaurant met Remy uit Ratatouille, ga vissen met Goofy of verbouw een moestuintje met Wall-E.

Bekijk hier de aankondigingstrailer

Spelers kunnen hun dorpen ontwerpen naar wens in verschillende biomes, zoals de besneeuwde bergtoppen uit Frozen of het sprookjesbos uit Rapunzel. Er zal een groot aanbod aan customizing-opties gegeven worden: avatar-outfits, jouw woning en het hele dorp. Na release zal de game toevoegingen blijven krijgen. Denk hierbij aan Disney Princess-baljurken, Mickey-kleding, keuken-ontwerpen gebaseerd op Frozen en meer.

Disney Dreamlight Valley zal in 2023 verschijnen in de Nintendo Switch eShop.

Lijkt dit een “Disney Dream come true” voor jezelf of je kinderen? Laat het ons weten in de comments! 

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

Pokémon Unite onthult haar eigen in-game lidmaatschap

7

Nieuws Pokémon Unite onthult haar eigen in-game lidmaatschap

28-04-2022

6

Evelyne

Korting in Nintendo eShop: 28 april begint de lente-actie

1

Nieuws Korting in Nintendo eShop: 28 april begint de lente-actie

28-04-2022

5

Erik

Discussieer met ons mee! 1

lifegiving

28 apr 22 om 19:10

#4715‍

2160 XP | 353 comments

Animal crossing maar dan met een Disney tintje? Opzich wel grappig