Deep Cut is het nieuwe mascotte/presentatie-trio van Splatoon 3

  • Nieuws

  • 10-08-2022 17:00

  • Rik

5

Eerder vandaag zond Nintendo de Splatoon 3 Direct uit met allerlei nieuwigheden over het derde deel in de serie. Op het laatst werd het nieuwe mascotte-duo bekendgemaakt dat de plaats van de Squid Sisters (Splatoon 1) en Off the Hook (Splatoon 2) zal innemen. Verrassing: ‘Deep Cut’ bestaat uit drie leden!

Deep Cut bestaat uit Muriël (Frye), Haya (Shiver) en Ray (Big Man). Net zoals in de eerste twee delen uit de serie zal Deep Cut verantwoordelijk zijn voor de ‘nieuwsbulletins’ die de levelrotaties aankondigen. Dit doet Deep Cut in hun programma ‘Anarchy Splatcast’. Voor het eerst in de serie kun je deze updates ook on the go lezen op je in-game smartphone. Het is niet meer verplicht om het nieuwsprogramma zelf te bekijken.

Splatfests

Ook zullen de individuele leden van Deep Cut de teams leiden tijdens Splatfests. Eerder vandaag werd de terugkeer van deze in-game festivals bevestigd. Wel is er een twist: dit maal zijn er drie teams die het tegen elkaar opnemen in plaats van twee. Muriël, Haya en Ray zullen elk als mascotte dienen voor deze teams. In het pre-release demo Splatfest dat tijdens de Direct werd aangekondigd vertegenwoordigd Ray Team Schaar, Muriël Team Papier en Haya Team Steen.

Beluister het nummer Anarchy Rainbow dat speelt tijdens de nieuwe Splatfests van Splatoon 3!

Japanse inspiratie

Deep Cut heeft duidelijk een meer traditioneel Japanse inspiratie dan de eerdere presentatie/mascotte duo’s. Dit zien we terug in hun kleding, maskers en festival parade-floats tijdens Splatfests. Haya is een Octoling, Ray een Manta of rog en Muriël lijkt een Inkling te zijn. Dit laatste is echte nog niet helemaal duidelijk: de oren en ogen van Muriël wijken flink af van reguliere Inklings. Het is nog niet bekend of dit een ontwerpkeuze is om Muriël te onderscheiden van regulier speelbare Inklings of dat er een derde ras is in de wereld van Splatoon.

Wat vind jij van Deep Cut, en wie is jouw voorlopige favoriet? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Apenknul

10-08-2022

#6284

Al heeft Frye een kapot groot voorhoofd en ogen, haar stijl vind ik wel grappig. Doet me meer Arabisch denken dan Japans, maar zal wel aan mij liggen. Shiver ziet er gewoon cool uit, en Big Man is gewoon een insta favoriet omdat hij er best lollig en vrolijk uitziet.

Rik

10-08-2022

#6286

Dat komt door de 'harem-broek' die Frye/Muriël draagt. Hier associeren we dat misschien vaker met Arabische invloeden. Maar zo'n type broek vind je ook terug in de traditionele Japanse klederdrachten, en gezien de rest van de ontwerpen lijkt het me wel duidelijk dat het Japans hoort te zijn

Apenknul

10-08-2022

#6288

Denk je? Want het soort ''sjaaltje'' of top wat ze draagt met die broek doet me denken aan een Arabische buik danseres. Daarbij, in de video hoor ik ook duidelijk een Mizmar, een Arabisch blaas instrument, en de dans moves van Frye zien er ook meer uit als een buikdans.

lifegiving

11-08-2022

#6294

Dit wordt ook geassocieerd met de hederdaagse cultuur. Deze broeken en boven kledij worden door velen Japanse als street kleding gedragen. Google het maar is! In veel street style kleding zie je de broek terug komen.  Het lijkt erop dat dit keer meer gekozen is voor “verse hedendaagse” kleding met een kleine twist van vroeger erin op een hippe manier verwerkt tot iets nieuws.

lifegiving

11-08-2022

#6295

Half traditioneel half street wear.. I like it! Ik moet zeggen dat ik het design van murieel Frye een klein beetje basic vindt in vergelijking met de rest . Haya heeft wel de unieke haarstijl en unieke ogen . De lange oren van murieel zijn wel geweldig leuk gedaan maar haar haar en gezicht voelt basicish aan