DecaPolice begon ooit als 'opvolger van de Layton-serie'

  • Nieuws

  • 20 mrt 23 om 17:46

  • Rik

  • 0

De Japanse publicatie Famitsu heeft een interview met LEVEL-5 CEO Akihiro Hino gepubliceerd. Het interview gaat over het ontstaan van de nieuwe IP DecaPolice. Hino onthulde dat de nieuwe detective-game ooit begon als de opvolger van de populaire Professor Layton-serie.

Tussentijds lijkt er echter toch een koerswijziging te zijn geweest. In dezelfde Nintendo Direct waarin DecaPolice werd onthuld, liet ook Professor Layton zich weer voor het eerst in jaren weer zien. Het lijkt er op dat DecaPolice al een tijdje in ontwikkeling was toen LEVEL-5 alsnog besloot om te beginnen aan Professor Layton and the New World of Steam. De ontwikkeling van DecaPolice begon rond 2020. Lees het interview hieronder (vertaald) terug:

Interviewer: Ik was erg verrast door DecaPolice toen het verscheen bij de LEVEL-5 VISION uitzending.

Hino: Het ontwikkelingsteam heeft zo’n drie jaar aan de titel gewerkt. Ik denk dat we het trademark er drie jaar geleden voor verworven hebben. De timing voor het verkrijgen van een handelsmerk om het spel aan cross-media partners te presenteren valt samen met de timing voor het maken van een voorstel met een algemene opzet van het spel. In het algemeen zou ik zeggen dat de ontwikkeling parallel liep met Megaton Musashi.

Interviewer: Aha. Dus de twee spellen werden parallel ontwikkeld?

Hino: Ik heb meer aandacht besteed aan DecaPolice dan ooit tevoren, net zoals ik dat met Megaton Musashi heb gedaan, ik heb het keer op keer geschuurd en gepolijst, herlezen en herschreven, om te zien of ik het interessanter kon maken. Als ik eerlijk ben, was het misschien zelfs een proces van ’trial and error’.

De meest recente Teaser Trailer voor DecaPolice

Interviewer: Dit is uw eerste detective scenario, nietwaar?

Hino: Ik denk dat de reden waarom de Professor Layton-serie zo populair is, is dat het de intellectuele nieuwsgierigheid van volwassenen prikkelt. Het uitgangspunt voor dit project was dat als we Level-5’s expertise in het maken van RPG’s konden combineren met het concept van een verhalend mysterie, het ons interessant leek.

Interviewer: Nou, het is een detective-RPG die onze nieuwsgierigheid wekt, zoals de Professor Layton-serie, maar het klinkt ook juist interessant omdat het zo uniek lijkt.

Hino: Eerlijk gezegd wilden we eerst iets zeggen als “van de crew die je Professor Layton bracht,” of “De opvolger van de Layton-serie is hier!” of iets van die strekking als reclame.

DecaPolice komt in 2023 uit voor de Nintendo Switch en concurrerende platforms.
Professor Layton and the New World of Steam komt ‘uiterlijk in 2024’ uit in het Westen, exclusief voor de Nintendo Switch.

Geef jij op basis de informatie tot nu toe de voorkeur aan DecaPolice of Professor Layton and the New World of Steam? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu via Noisypixel.net

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Corpse Party II: Darkness Distortion aangekondigd voor Nintendo Switch

0

Media Corpse Party II: Darkness Distortion aangekondigd voor Nintendo Switch

29-03-2024

1

Karlijn

Aonuma teast dat je veranderingen kunt aanbrengen in wereld Zelda: Tears of the Kingdom

3

Nieuws Aonuma teaset "veranderingen aan wereld" Tears of the Kingdom

20-03-2023

3

Erik

Prototype-landkaart Super Mario World uit 1989 opgedoken

2

Nieuws Prototype-landkaart Super Mario World uit 1989 opgedoken

20-03-2023

6

Dennis

Reageer als eerste!