Cuphead-director legt reden uit voor ontbreken in-game HP-balk

Het is spelers opgevallen dat er geen health bar boven de hoofden van de karakters in Cuphead is. 

Het gene wat veel Cuphead fans opviel is het niet zien van een health bar boven het hoofd. Als je met eindbazen moet vechten is het lastig om te zien hoe ver ze waren toen ze verslagen werden. In het magazine EDGE heeft Co-directeur Chad Moldenhauer uitgelegd waarom Studio MDHR deze keuze heeft gemaakt. Het klinkt alsof de ontwikkelaar eerst de health bars wel in het spel wilde zetten maar daarna de keuze heeft gemaakt om ze weg te halen. Zonder deze balkjes moet het spel meer aanvoelen alsof je echt in een cartoon van 1930 zit. Daarnaast maakte de ontwikkelaar zich zorgen over dat visuele clues wegvallen en dat er alleen maar focus op DPS wordt gelegd door spelers.

 

Geen enkele van de Mockups paste in de context waar we voor gingen: Cuphead een echte speelbare cartoon maken van de 1930s. Daarbij zorgt het ontwerp ervoor dat spelers de verkeerde focus krijgen: Je pusht spelers om perfecte DPS uit te voeren en daardoor missen spelers visuele aanwijzingen voor aanvallen of projectielen als ze op het balkje boven de eindbaas focussen.

 

Cuphead en de DLC, The Delicious Last Course zijn al uit voor de Nintendo Switch. Er is ook een speciale collectie editie van.

Vind jij deze beslissing een goede? En zouden meer games hun Health barren weg moeten halen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendoeverything

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Paper Mario: The Thousand Year Door – Vier uur genieten

0

Hands-on Paper Mario: The Thousand Year Door - Vier uur genieten

25-04-2024

3

Coen

Pokémon Scarlet & Violet krijgen morgen spookachtige video

1

Nieuws Pokémon Scarlet & Violet krijgen morgen spookachtige video

24-10-2022

4

Erik

Persona 5 Royal op Nintendo Switch ontvangt ‘Finish ‘Em’-trailer

0

Nieuws Persona 5 Royal op Nintendo Switch ontvangt 'Finish 'Em'-trailer

24-10-2022

3

Evelyne

Reageer als eerste!