Copyrights ontdekt voor "Nintendo Studios" en "M Brothers Productions"

3

We wisten al een tijdje dat Mario zijn eigen film zou krijgen. Ook heeft Nintendo aangegeven dat dit niet hun enige ‘visuele project’ op de planning was. In de VS zijn nu trademarks ontdekt voor de bedrijven “Nintendo Studios” en “M Brothers Productions”. Het heeft er alle schijn van dat deze twee nieuwe dochterbedrijven van Nintendo verantwoordelijk gaan zijn voor verdere filmprojecten van The Big N.

De namen zijn gevonden op de pagina voor de Mario animatiefilm van de U.S. trademark database. Beide bedrijven zouden zich niet gaan richten op game-ontwikkeling maar op de productie van visuele content. De verwachting is dan ook dat Nintendo deze twee bedrijven heeft opgezet om de nieuwe film-pijler van het bedrijf te managen. De Mario-film en andere toekomstige producties zullen dus geen (co-)producties worden van Nintendo zelf, maar van Nintendo Studios en M Brothers Productions. ‘M Brothers Productions’ verwijst vanzelfsprekend naar de ‘Mario Brothers’.

De registratie op de U.S. trademark database, afbeelding via @MichaelO2k

Het opzetten van aparte bedrijven past in de strategie die Nintendo al een tijdje hanteert. Volgens president Shuntaro Furukawa was Nintendo al in 2020 bezig met meerdere andere ‘visuele projecten’ naast de Mario-film in samenwerking met Universal. Ook had Furukawa het destijds specifiek over ‘visuele content’ en niet over films. Nintendo wil zich niet limiteren tot alleen films als de juiste kans zich voordoet. Het doel van het opzetten van een visuele content-tak naast de game-ontwikkeling is om de merken van Nintendo beschikbaar te maken voor een groter publiek.

Mario’s ‘papa’ Shigeru Miyamoto werkt nauw samen met Illumination om Mario op het witte doek te krijgen

De Super Mario-film

Het eerste project van de nieuwe Nintendo Studios en M Brothers Productions is de Super Mario animatiefilm in samenwerking met Illumination Studios. Die film had eind dit jaar moeten uitkomen, maar werd onlangs uitgesteld naar 2023. Er werkt een sterrencast mee aan de Mario-film. Zo wordt Mario vertolkt door Chris Pratt en Boswer door Jack Black. Ook Charles Martinet, Mario’s normale stemacteur uit de games, mag een cameo-rolletje vervullen.

Welke filmprojecten zou jij nog graag zien van Nintendo Studios en M Brothers Productions? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Yosher

06-06-2022

#5244

Interessant. Kans dat ze ook aan series gaan werken eventueel dus, naast films.

Zou ook niet verkeerd zijn als ze deze studio eventueel om hulp vragen om cutscenes voor games te produceren. Ik weet dat er wordt gezegd dat game ontwikkeling niet aan hun besteed zal zijn, maar cutscenes maken hoort daar in mijn ogen niet direct bij. Dat is visuele content, dus. 

Maar wie weet wat hiervan komt!

Apenknul

06-06-2022

#5245

MCU - Nintendo Edition: NCU ~ Phase 1:

Super Mario Bros.

Donkey Kong Country

Super Mario Bros. 2

The Legend of Zelda

F-ZERO

Super Smash Bros

Maar even zonder dollen, dat Nintendo hen eigen ''visuele content'' divisie heeft, lijkt me een Nintendo Cinematic Universe me wel erg tof. Als de Donkey Kong film K. Rool bevat ben ik erg blij. Ik denk wel dat deze divisie beter is dan dat Nintendo het zelf doet, gezien ze zich moeten richten op games. En dat Illumination niet alles zelf doet baart me minder de zorgen voor kinderlijke taferelen waar ik over heb gehoord.

oldman86

07-06-2022

#5248

Hyped voor de Mario film