Capcom heeft officieel Dragon's Dogma II aangekondigd

  • Nieuws

  • 17 jun 22 om 16:56

  • Dennis

  • 2

Tijdens een stream ter ere van het tienjarige bestaan van Dragon’s Dogma, heeft Capcom onthuld dat Dragon’s Dogma II in ontwikkeling is!

Tien jaar geleden bracht Capcom de actie-RPG Dragon’s Dogma uit. Ter ere van deze gelegenheid zond het bedrijf daarom gisteren een stream uit. Director Hideaki Itsuno sloot de uitzending af met een klapper: Dragon’s Dogma II is in ontwikkeling! Een releasedatum kregen we echter nog niet te horen.

Het is verder nog niet bekend of de game naar de Nintendo Switch gaat komen. Specifieke platformen zijn nog niet bekend gemaakt. De titel wordt gemaakt in RE Engine, Capcom’s eigen platform om games in te creëren. Monster Hunter Rise draait hier bijvoorbeeld ook op. Andere moderne Capcom-titels zoals Resident Evil Village zijn ook in deze engine gemaakt maar (nog) niet op de Switch verschenen.

De stream ter ere van het tienjarig bestaan van Dragon’s Dogma. De onthulling van deel II is vanaf 11:28.

In 2019 bracht Capcom Dragon’s Dogma: Dark Arisen uit voor de Nintendo Switch. Dit is een uitgebreidere versie van het originele Dragon’s Dogma en bevat naast het basisspel een hoop extra content. Geregeld is deze te koop met flinke korting in de Nintendo eShop.

Duim je met ons mee dat het vervolg op deze cult-klassieker óók naar de Switch komt? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

0

Nieuws Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

25-04-2024

0

Evelyne

Mario Strikers Stream: de aftrap van de N1-Club!

4

Livestream Mario Strikers Stream: de aftrap van de N1-Club!

17-06-2022

8

Mitch

Xenoblade Chronicles 3 introduceert ‘hero’ Juniper

0

Nieuws Xenoblade Chronicles 3 introduceert 'hero' Juniper

17-06-2022

2

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Selan

18 jun 22 om 07:35

#5476‍

2655 XP | 485 comments

Dragon’s Dogma is echt een geweldige game. Super blij dat deze destijds naar de Switch kwam. Ondanks dat Dragon’s Dogma II op de RE Engine draait, ben ik bang dat ie de Switch overslaat. Ah well, misschien krijgen we over 7 jaar dan een port op de dan nieuwe Nintendo console

Yosher

18 jun 22 om 22:59

#5484‍

5886 XP | 1090 comments

Zo gaat dat over het algemeen inderdaad met Capcom games tegenwoordig, op een enkele uitzondering na zoals Monster Hunter en Mega Man.