Capcom boekt in 2023 opnieuw recordjaar

  • Nieuws

  • 11 mei 23 om 09:32

  • Kitty

Het gaat niet slecht met Capcom: het bedrijf heeft de fiscale resultaten gedeeld en versloeg vorig jaar wat betreft totaal aantal verkochte games. 

In totaal werden er 41,7 miljoen games verkocht afgelopen fiscaal jaar, ten opzichte van 32,6 miljoen in het jaar daarvoor. Dit is zoals te zien in de afbeelding deels te danken aan games die in de afgelopen periode uitkwamen, zoals Monster Hunter Rise: Sunbreak en de remake van Resident Evil 4. Er zijn echter ook oudere games die nog steeds bijdragen aan de resultaten: Devil May Cry 5, Monster Hunter Rise, en allerlei uitgaves van Resident Evil. Die laatste twee staan elk jaar in de top-sellers.

capcom unit sales

Dankzij de positieve resultaten gaat het ook goed met de aandelen: deze zijn gestegen naar een recordwaarde van 5330 Yen. Begin 2023 stond deze rond de 4250 Yen.

Dit jaar wordt het bedrijf 40. Onlangs verscheen Mega Man Battle Network Legacy, waar Dennis niet laaiend enthousiast over was in zijn review. In juni verschijnt Street Fighters 6, maar deze staat niet gepland voor de Nintendo Switch.

Bron: Capcom

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ubisoft kondigt demo aan van Prince of Persia: The Lost Crown

0

Nieuws Ubisoft onthult demo voor Prince of Persia: The Lost Crown

08-12-2023

1

Erik

De geniale dungeons van Skyward Sword

3

Special De geniale dungeons van Skyward Sword

11-05-2023

12

Mitch

Reclame Zelda: Tears of the Kingdom speelt met je emoties

3

Media Reclame Zelda: Tears of the Kingdom speelt met je emoties

11-05-2023

6

Erik

Reageer als eerste!