'Binnenkort' meer info over Dragon Quest III HD-2D Remake

  • Nieuws

  • 8 dec 22 om 15:55

  • Rik

Behalve het bestaan van de HD-2D remake en een korte trailer weten we nog niets over Dragon Quest III HD-2D. In een interview met de Japanse publicatie Famitsu laat de bedenker van de Dragon Quest-serie weten dat daar binnenkort verandering in komt.

Yuji Horii, bedenker van de iconische serie, liet eveneens weten dat Square Enix druk aan het werk is aan Dragon Quest XII. Dit is de volgende grote game in de serie. Horii zei het volgende over de HD-2D Remake (vertaald):

We werken hard aan Dragon Quest XII en de Dragon Quest III HD-2D Remake! Ik kan nog niet veel zeggen, maar misschien kunnen we binnenkort meer nieuws delen over DQIII. We zijn dankbaar dat mensen ook hoge verwachtingen hebben voor DQIII.

Een van de weinige DQIII HD-2D beelden die we hebben.

Verder liet Horii weten dat het ongebruikelijk is dat deel drie als eerste een remake krijgt. Normaal gesproken werken ze de delen chronologisch af, wat zou betekenen dat de originele Dragon Quest en Dragon Quest II voorrang horen te krijgen. Voor de HD-2D behandeling koos het team echter DQIII omdat dit een ‘completere game’ zou zijn. Yuji Horii hoopt wel dat de HD-2D Remake spelers zal overtuigen ook terug te keren naar de eerste twee Dragon Quest-delen.

Kijk jij uit naar Dragon Quest III HD-2D? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu via nintendoeverything.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Wat speel je dit weekend? [1 april]

3

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

5

Erik

Reageer als eerste!