Bijna helft van verkochte Nintendo Switch-games is digitaal

  • Nieuws

  • 8 feb 23 om 08:48

  • Erik

  • 2

Nintendo laat weten dat liefst 46% van de verkochte games op de Nintendo Switch via de Nintendo eShop is gegaan, tussen het tweede en vierde kwartaal van 2022.

Het is een flinke sprong ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor: in Q2-Q4 2021 waren 40,2% van de verkochte games digitaal. Belangrijk om te noemen is dat games die enkel digitaal verkrijgbaar zijn, ook mee worden genomen.

In totaal is er voor 2,2 miljard euro (310 miljard yen) omzet gemaakt aan digitale spelletjes. Een stijging van 21% ten opzichte van het jaar ervoor.

De grafiek laat zien wat de verhouding per kwartaal is. Tijdens de feestdagen was het percentage eShop-games zelfs iets over de 50%.

Het aandeel van 46% komt vooral door een sterk laatste digitale kwartaal. Pokémon Scarlet en Pokémon Violet lijken veel te hebben bijgedragen aan de stijging. Maar ook Splatoon 3 wordt genoemd door Nintendo. Op het gebied van “digital only” content waren Mario Kart’s Circuit-uitbreiding, Kirby’s Dream Buffet en Nintendo Switch Online hoofdrolspelers.

Nintendo maakte gisteren haar financiële resultaten van Q2-Q4 2022 bekend. De Nintendo Switch is nu liefst 122 miljoen keer verkocht en de PlayStation 4 en Game Boy voorbij. Daarnaast maakte Nintendo bekend de salarissen van hun werknemers met 10% te laten stijgen.

Wat denk jij? Gaat deze trend door? Of is de limiet qua verhoudingen ondertussen bereikt?

 

Bron: Nintendo's financiële briefing

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

0

Media WayForward en Atari brengen Yars Rising naar Switch

18-04-2024

1

Dennis

Aandelen Nintendo dalen met 7,5% na matige Switch-verkopen

3

Nieuws Aandelen Nintendo dalen met 7,5% na matige Switch-verkopen

08-02-2023

4

Erik

Analyse: Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Direct?

5

Nieuws Analyse: Wat kunnen we verwachten van de Nintendo Direct?

07-02-2023

7

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Tamadachi

8 feb 23 om 10:59

#8606‍

5155 XP | 640 comments

Het is niet zo geheel verrassend dat anno 2022 het Nintendo Switch publiek kiest voor het gemak van digitale downloads maar als met steeds meer digital only games zoals Kirby's Dream Buffet is het wel een beetje een scheve vergelijking! Ik zie overigs zelfs graag meer van dat soort kleine originele titels voor kort vermaak!

rob1N

8 feb 23 om 13:16

#8611‍

5393 XP | 1039 comments

Ik ga er voor het idee ook wel vanuit dat ze enkel games vergelijken die zowel een fysieke release als een digitale hebben anders is het inderdaad een kromme vergelijking.

Ik heb afgelopen jaar ook enkel digitaal games gekocht. Vaak lever je dan ook weer punten in waardoor je korting krijgt, terwijl je bij het orderen van een fysieke game, soms verzendkosten kan betalen. Nou snap ik wel dat het hebben van fysieke games 'toffer' is, maar ik vind het wisselen van game cards niet handig. Doorverkopen is echter weer niet mogelijk bij digitale games.