Big Brain Academy krijgt na 14 jaar een vervolg: Knappe koppen

  • Nieuws

  • 2 sep 21 om 16:19

  • Erik

  • 0

Nintendo heeft Big Brain Academy: Knappe koppen aangekondigd voor de Nintendo Switch. Hiermee blaast het na veertien jaar nieuw leven in een franchise die synoniem stond aan de Wii en Nintendo DS-periode.

Big Brain Academy: Knappe koppen (Brain vs. Brain in Engelstalige landen) stelt je brein op proef via vijf verschillende categorieën: visie, geheugen, analyse, rekenen en inzicht. Elke categorie komt met zijn eigen uitdagingen. Hoe beter je het doet in elke categorie, hoe hoger je breinscore wordt!

Het spel is zowel solo als met maximaal drie andere spelers te doorlopen. Hierbij zijn alle leeftijden van de partij: in de trailer laat Nintendo zien dat het geschikt is om met je vader, moeder en kleine broertje te spelen. Je kunt de moeilijkheidsgraad afstemmen op leeftijd- of kennisniveau. Het is ook mogelijk om semi-online te spelen via ghoststrijd.

Big Brain Academy: Knappe koppen verschijnt op 3 december en gaat voor een budgetprijs van €29,99 over de toonbank.

De titel volgt veertien jaar na het originele Big Brain Academy (2005) en zijn Wii-vervolg Big Brain Academy for Wii (2007). Deze verschenen in een tijd dat breinspelletjes, zoals Brain Training, razend populair waren.

Bron:

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

0

Nieuws Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

25-04-2024

0

Evelyne

Smash Bros.-bedenker denkt voorlopig nog niet aan pensioen

4

Nieuws Smash Bros.-bedenker denkt voorlopig nog niet aan pensioen

02-09-2021

4

Rik

Mario + Rabbids viert verjaardag met artwork

3

Nieuws Mario + Rabbids viert verjaardag met artwork

01-09-2021

3

Rik

Reageer als eerste!