Bekend Switch-gerucht Star Fox Grand Prix blijkt officieel hoax

  • Nieuws

  • 19 jun 23 om 20:19

  • Erik

  • 3

Helaas: Star Fox Grand Prix is een hoax en heeft nooit bestaan. DidYouKnowGaming ontkracht het bekende Switch-gerucht na een onderzoek die twee jaar duurde.

Het medium publiceert hun vondsten in een video van bijna twintig minuten en sprak hiervoor onder andere met journalist Jason Schreier, werknemers van Retro Studios en de leakers zelf.

Het logo en de naam blijkt het werk te zijn van een YouTuber en influencer genaamd Rogersbase. Hij baseerde het logo op dat van Star Fox Guard. De naam was geïnspireerd op de film Grand Prix.

Rogersbase zette deze nooit officieel online, maar liet het wel aan een aantal van zijn vrienden zien. Een van hen stuurde het vervolgens naar IGN en toen zij het publiceerden, pikten Eurogamer, Kotaku en nagenoeg alle grote gamingmedia het op, waaronder wij in 2018.

Ook was er een leaker, DasVergeben, die slim hierop inspeelde met extra details zoals dat het een mix zou worden tussen F-Zero en Diddy Kong Racing. Koppel dit aan het feit dat niemand wist waar Retro mee bezig was in 2018 – en Star Fox Grand Prix was in een handomdraai bijna echt in iedereens hoofd.

Hiermee wordt ook een ander gerucht officieel onderuit geschopt: velen dachten dat Star Fox Grand Prix uiteindelijk de DLC werd voor Starlink: Battle for Atlas, waarin je met Star Fox kon racen. Ook dit blijkt dus niet waar. Waar Retro Studios in 2018 écht mee bezig was? Daar kon zelfs DidYouKnowGaming niet achter komen.

Het ‘gelekte’ document over Star Fox Grand Prix uit 2018.

Trek in meer Switch-hoaxes? In 2021 deelden wij een artikel met vijf Switch-geruchten waar we massaal instonken – en ja, Star Fox Grand Prix is hier een onderdeel van.

Het laatste spel waar Star Fox de hoofdrol in speelde, was Star Fox Zero voor de Wii U uit 2016.

Geloofde jij destijds dat Star Fox Grand Prix echt was? Hoop jij stiekem nog wel op een ander Star Fox-racespel? Laat het weten in de reacties!

Bron: DidYouKnowGaming

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Little Kitty, Big City – Een avontuur van pluizig tot fier

0

Review Little Kitty, Big City - Een avontuur van pluizig tot fier

16-05-2024

2

Karina

Details Mario + Rabbids Sparks of Hope’s tweede DLC duiken op

1

Nieuws Details Mario + Rabbids Sparks of Hope's tweede DLC duiken op

20-06-2023

3

Erik

Moving Out 2 lanceert 15 augustus op Nintendo Switch

1

Nieuws Moving Out 2 lanceert 15 augustus op Nintendo Switch

19-06-2023

1

Dennis

Discussieer met ons mee! 3

Icelos

20 jun 23 om 09:18

#10307‍

2649 XP | 242 comments

Geloofde iemand hier echt in? Zelfs in ons bericht in 2018 schrijven we over hoeveel bergen zout je nodig hebt om dit te geloven en dat we het zeer onwaarschijnlijk achtten. Maar goed dat de knoop is doorgehakt en dat we nu allemaal weten dat het onzin was.

Tamadachi

21 jun 23 om 14:24

#10349‍

5177 XP | 640 comments

Ik heb het gerucht over Star Fox Grand Prix al vanaf het moment dat het de wereld in is geholpen met een schuin oog bekeken doordat het mij onlogisch leek dat Retro Studio's er aan zou werken en het logo nogal geknipt en geplakt leek te zijn. Ik had echter wel het vermoeden dat het kon gaan om het Star Fox gedeelte in Starlink: the Battle for Atlas maar goed om te weten dat deze mogelijkheid door dit onderzoek definitief onmogelijk is gebleken. Wel verbazingwekkend dat een gerucht dat door één persoon de wereld in is geholpen zo'n eigen leven is gaan leiden.

rob1N

20 jun 23 om 09:42

#10308‍

5441 XP | 1048 comments

Als dit echt was, had je het toch ook wel eerder van Nintendo zelf gehoord. Als het namelijk waar was, dan had er iemand op z'n falie gekregen voor het delen van die info. En anders had er intussen wel iets van een kleine teaser of iets dergelijks verschenen. 

Meestal willen mensen het gewoon graag geloven.