Beelden gecancelde Epic Donald-game duiken op

  • Nieuws

  • 2 jul 22 om 00:06

  • Rik

  • 2

Helaas worden niet alle games waar ooit aan is gewerkt daadwerkelijk uitgebracht. Epic Donald, een spin-off vervolg op de Epic Mickey-serie, heeft nooit het daglicht gezien. Een Youtuber heeft recent voor het eerst bewegende beelden van de gecancelde game naar buiten gebracht.

Epic Mickey was een samenwerking tussen Disney Interactive, Junction Point en Warren Spector. Mickey Mouse werd in deze platformer de wereld van vergeten Disney-figuren ingezogen en moest zich met een penseel door deze wereld banen. Het penseel kon zowel verf als verfverdunner gebruiken. Hiermee konden op bepaalde plekken in levels objecten worden ‘ingetekend’ of ‘uitgegumd’. Epic Mickey kwam exclusief uit voor de Nintendo Wii. Het tweede deel, Epic Mickey 2: The Power of Two, kwam uit voor alle toenmalige platforms en Epic Mickey: Power of Illusion voor de 3DS. Het lag dan ook in de lijn der verwachting dat de spin-off Epic Donald ook op Nintendo-apparaten te spelen zou zijn.

Epic Donald had een aparte sub-serie moeten worden binnen de Epic Disney-games. De game leunde op de wereld van Donald Duck en Duckstad zoals we die kennen uit de strips en tekenfilm-serie Ducktales. De game werd in 2016 gecanceld toen Disney Interactive werd afgestoten door The Walt Disney Company. Disney kiest er tegenwoordig voor om games niet in eigen huis te ontwikkelen, maar in licentie uit te geven aan andere ontwikkelaars.

Opgedoken beelden

De beelden van Epic Donald komen uit een vroege versie van de game. Het schijnt om beelden van een build uit 2012 te gaan, vier jaar voordat de game werd gecanceld. Youtuber Slope’s Game Room zegt dat de beelden hem anoniem zijn opgestuurd. Een tijdje terug kwam ook naar buiten dat er een Epic Disney Racers op de planning stond. Concept art van beide games vind je hieronder terug, onder andere Cruella de Vil, oom Dagobert en de neefjes en de personages uit Epic Mickey hadden speelbaar moeten zijn in de fun racer. Het Epic Disney Racers-concept lijkt in de verte op Disney Speedstorm, dat later deze zomer moet verschijnen.

Had jij Epic Donald graag gespeeld? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Slope's Game Room (Youtube)

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

0

Nieuws Nieuwe Mass Outbreak event in Scarlet & Violet vanaf morgen live

25-04-2024

0

Evelyne

Screenshot uit Sea of Stars voor Nintendo Switch

2

Nieuws Sea of Stars is uitgesteld naar 2023

02-07-2022

3

Rik

Terugkijken – De eerste Koopa Café Live Podcast (1-7-22)

3

Livestream Terugkijken - De eerste Koopa Café Live Podcast (1-7-22)

01-07-2022

9

Dreon

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

2 jul 22 om 08:24

#5746‍

2786 XP | 539 comments

Herinner me nog goed alle artwork van Epic Mickey, waarmee ze ons aardig lekker hadden gemaakt. En uiteindelijk zagen we hier niet veel van terug in de game. Desalniettemin een vermakelijk spel,  maar niet goed genoeg om deel 2 aan te schaffen. Ik ben opgegroeit met Donald Duck, dus misschien dat ik die nog wel een kans had gegeven.

Zool

2 jul 22 om 10:34

#5749‍

1933 XP | 363 comments

Ah damn… ik vond de Epic Mickey games echt wel leuk. Fantastische stijl.