Bayonetta 3 ontvangt leeftijdsclassificatie in Europa en VS

  • Nieuws

  • 13 jul 22 om 03:02

  • Rik

  • 0

Bayonetta 3 moet officieel nog altijd dit jaar uitkomen, toch hebben we al heel lang niks vernomen van het derde deel in de serie. Daar is nu verandering in gekomen: zowel de PEGI als de ESRB hebben hun classificaties voor Bayonetta 3 bekend gemaakt.

De PEGI (Pan European Game Information) en ESRB (Entertainment Software Rating Board) zijn de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de beoordeling van videogames in Europa en Noord Amerika. De databases van beide organisaties hebben de game nog niet opgenomen, maar op de Europese en Amerikaanse Nintendo-websites zijn de (voorlopige) beoordelingen wel te zien. Het is weinig verrassend dat Bayonetta 3 een PEGI-score van 18+ heeft gekregen, met waarschuwingen voor geweld en grof taalgebruik. De ESRB-rating ligt hiermee in lijn: M(ature) met waarschuwingen voor geweld, bloed, gedeeltelijk naakt en grof taalgebruik. Ook laat de ESRB weten dat er in-game aankopen beschikbaar zullen zijn voor Bayonetta 3.

Bayonetta 3 is niet geschikt voor alle leeftijden, maar hadden we iets anders verwacht van de Bitchin’ Witch?

Het is op dit moment nog onbekend wanneer Bayonetta 3 uit zal komen. Nintendo en PlatinumGames houden nog altijd een release van ‘2022’ aan. Hoewel de game al in 2017 werd aangekondigd hebben we nog bijzonder weinig van de titel gezien. September vorig jaar kregen we pas de eerste (en tot nu toe enige) trailer te zien van Bayonetta 3. Sindsdien is er weer maandenlang radiostilte.

Geruchtenmolen

De toevoeging van de leeftijdsclassificaties komt op een opvallend moment. Er gaat op dit moment het gerucht rond op het internet dat er ergens deze week weer nieuwe informatie en een releasedatum wordt gedeeld. Hoewel het geen bevestiging is, zou het toevoegen van de leeftijdsclassificaties wel in lijn zijn met dit gerucht.

Bayonetta 3 komt dit jaar uit voor de Nintendo Switch.

Wanneer denk jij dat we meer te zien krijgen van Bayonetta 3? Speculeer mee in de comments!

Bron: Nintendo

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

0

Nieuws Nieuwe Zelda: Tears of the Kingdom-merch onthuld voor Japan

27-04-2024

0

Thijmen

Cuphead: The Delicious Last Course meer dan één miljoen keer verkocht

0

Nieuws Cuphead: The Delicious Last Course meer dan één miljoen keer verkocht

13-07-2022

4

Erik

Souldiers krijgt grote update-patch

0

Nieuws Souldiers krijgt grote update-patch

12-07-2022

2

Rik

Reageer als eerste!