Bayonetta 3 krijgt 'family friendly' Naive Angel Mode

  • Nieuws

  • 14 jul 22 om 14:26

  • Rik

  • 2

In de nasleep van de nieuwe trailer en onthulling van de releasedatum van Bayonetta 3 heeft PlatinumGames via Twitter nóg een onthulling gedaan. De game krijgt een ‘Naive Angel Mode’. Deze modus censureert de meest expliciete beelden van de game.

De Bayonetta-games staan erom bekend dat er bijzonder weinig aan de verbeelding wordt overgelaten tijdens bepaalde segmenten van het spel. Volgens het verhaal van het spel gebruikt de heks Bayonetta haar magische haren om een outfit voor zichzelf te creëren. Tijdens de speciale combo’s heeft ze de magie van haar haren echter op een andere manier nodig en ruilt ze haar outfit tijdelijk in voor een krachtige combo-move. Hoewel er in principe geen geslachtsdelen of tepels te zien zijn tijdens deze scenes, is nagenoeg elk ander deel van haar naakte lijf wél te zien.

PlatinumGames realiseert zich dat deze… artistieke keuze weliswaar goed in de smaak valt bij een deel van de fans, maar ook een struikelblok vormt voor andere spelers. De nieuwe Naive Angel Mode censureert de meer expliciete elementen van de game, waardoor Bayonetta 3 volgens PlatinumGames ook veilig speelbaar is in de woonkamer. Vergelijk de verschillen zelf in onderstaande Tweet:

Bayonetta 3 komt uit op 28 oktober voor de Nintendo Switch.

Ben jij dankbaar voor deze nieuwe Naive Angel Mode? Of speel jij de Bayonetta-serie juist stiekem voor de… ongecensureerde beelden? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij wat weten we over opvolger Nintendo Switch

11

Special Wat weten we over de Nintendo Switch-opvolger?

01-05-2024

9

Robin

Vierde verjaardag Octopath Traveller gevierd met nieuw artwork

1

Nieuws Vierde verjaardag Octopath Traveller gevierd met nieuw artwork

14-07-2022

2

Rik

Mario Paint – Dé klassieker voor creatievelingen!

1

Special Mario Paint – Dé klassieker voor creatievelingen!

14-07-2022

8

Martijn

Discussieer met ons mee! 2

Apenknul

14 jul 22 om 14:34

#5964‍

3774 XP | 710 comments

Geen bayo fan hier, maar ben blij dat het een optie is, en niet dat Nintendo forceert om het gelijk kind vriendelijk te houden zonder optie. Nintendo zal vast wel iets hebben gezegd om dit te implementeren, tho.

Rik

14 jul 22 om 14:43

#5965‍

4699 XP | 668 comments

Dat zou je misschien denken, maar tijdens de ontwikkeling van Bayonetta 2 was het juist Nintendo die PlatinumGames pushte om meer de expliciete kant op te gaan. Tot verbazing van PlatinumGames overigens, die doelbewust de game wat meer voor alle leeftijden probeerde te maken ivm het partnerschap met Nintendo.

Toch denk ik dat dit uit PlatinumGames zelf komt, puberale naaktheid staat namelijk best in de weg voor een groter mainstream-succes.