Batman: Arkham Trilogy komt deze herfst naar de Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 21 jun 23 om 18:42

  • Martijn

De iconische Batman-games van Rocksteady Studios verschijnen deze herst op de Nintendo Switch!

 

Tijdens de Nintendo Direct van vandaag kwam ook Batman: Arkham Trilogy voorbij. Het is een compilatie van de drie succesvolle Arkham-games, die Rocksteady Studios maakten over de beroemde vleermuisheld. Deze spellen verschenen oorspronkelijk tussen 2009 en 2015. Ze staan bekend als enkele van de beste superheld-videogames aller tijden. De collectie bevat ook alle DLC, die destijds voor deze spellen is ontwikkeld.

Uiteraard bevatte de Nintendo Direct een trailer voor het spel, die je hier kunt bekijken.

Trailer voor Batman: Arkham Trilogy, mét de drie vooraanstaande Batman-games van Rocksteady Studios.

Deze verzameling omvat:

  • Batman: Arkham Asylum (2009) – The Joker heeft ervoor gezorgd dat Arkham Asylum in handen van de schurken is gevallen. Het is nu aan Batman om het tegen een aantal van zijn gevaarlijkste en beruchtste tegenstanders op te nemen en dit psychiatrische strafinstituut weer veilig te maken. Ondertussen werkt Joker aan een gevaarlijk plan dat een dreiging is voor heel Gotham City!
  • Batman: Arkham City (2011) – Na de val van Arham Asylum laat Professor Hugo Strange Arkham City bouwen: een afgesloten deel van de stad dat nu als supergevangenis dient. Daar worden de gevaarlijkste schurken opgesloten. Strange heeft duistere plannen met de gedetineerden, waaronder ook Bruce Wayne. Lukt het Batman om de waarheid achter Arkham City te achterhalen en wederom Joker te stoppen?
  • Batman: Arkham Knight (2015) – The Scarecrow is terug en bedreigd Gotham City met zijn angstgas. Op hetzelfde moment slaat ook een onbekende tegenstander toe, die zich de Arkham Knight noemt en het voorzien heeft op Batman zelf. Met een nare erfenis van The Joker in zijn achterhoofd moet Batman weer orde in de stad brengen, die wederom het slagveld tussen verschillende schurken is geworden.

Het is nog niet precies bekend wanneer Batman: Arkham Trilogy op de Nintendo Switch verschijnt. Wel staat deze verzameling vooralsnog gepland voor de herfst van 2023.

Kijk jij ernaar uit om het als Batman weer tegen al het gespuis van Gotham City op te nemen of zijn deze games voor jou nieuw? Vertel er ons meer over in de comments!

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Versla hordes vijanden in Vampire Survivors voor Nintendo Switch

4

Nieuws Versla hordes vijanden in Vampire Survivors voor Nintendo Switch

21-06-2023

2

Erik

3D-platformavontuur Penny’s Big Breakaway aangekondigd

1

Media 3D-platformavontuur Penny's Big Breakaway aangekondigd

21-06-2023

2

Icelos

Discussieer met ons mee! 6

Apenknul

21 jun 23 om 19:02

#10382‍

3082 XP | 579 comments

Deze had ik op mijn bingo kaart, en ik voel me erg knap daardoor!

Ik wil deze ook wel!

Martijn

22 jun 23 om 15:35

#10413‍

2700 XP | 331 comments

Goed ingeschat! Zag 'm zelf niet meer aankomen.

In de begindagen van de Nintendo Switch had ik wel een heruigave van de Arkham-games verwacht, maar die kwam nog niet. Had het nu niet echt meer verwacht, maar bij deze alsnog, dus ik was wel verrast met deze aankondiging. Blijven wel aanraders, die games.

Selan

21 jun 23 om 19:42

#10386‍

2179 XP | 392 comments

Heb alleen City destijds op Wii U gespeeld, en vond het heel gaaf. Deze collectie komt er dan ook zeker in!

Martijn

22 jun 23 om 18:24

#10417‍

2700 XP | 331 comments

Van deze drie vond ik Arkam City eigenlijk het best. Meer bekende tegenstanders om te bevechten, goede interpretaties van personages en een goed vervolg op Arkham Asylum. Twee geweldige games!

Zou over Arkham Knight ook zo positief willen zijn, maar die had een aantal onderdelen waar ik een stuk minder enthousiast over ben. Aantal plotelementen vielen mij nogal tegen en ik had graag een andere wending gezien na Arkham City. De Batmobile vond ik geen leuke toevoeging, terwijl je die juist veel en vaak gebruikt. Dan nog: ik ga Arkham Knight mogelijk een tweede kans geven als ik deze collectie haal.

Martijn

21 jun 23 om 19:51

#10389‍

2700 XP | 331 comments

Arkham Asylum en Arkham City heb ik heel veel gespeeld op de PC. De PC-versie van Arkham Knight was heel slecht en liep ook stroef op mijn systeem. Daardoor was ik op die game nogal snel uitgekeken, omdat mijn plezier als sneeuw voor de zon verdween. Het verhaal en de Batmobile spraken mij ook veel minder aan, maar... Op de Nintendo Switch dus een herkansing. Wil dat spel best nog eens tweede kans geven en het compleet houden van alle DLC is nu ook niet meer lastig. Interessante verzameling!

Ja OK, ik vond dit stiekem wel één van de hoogtepunten, deze Direct-uitzending. Zijn geweldige games (al oordeel ik dan vooral over de eerste twee), die wel aanraders zijn. Kans is heel reëel dat ik deze ga halen, zolang de Nintendo Switch-versie goed uit de verf komt. Ga ik wel vanuit, want dan graag!

Zool

23 jun 23 om 12:56

#10434‍

1593 XP | 298 comments

Deze ports misten we idd nog. Benieuwd naar de prijs. Ik veemoed gezeur ook al zijn het 3 games. Alleen Nintendo wordt met open armen ontvangen als zij WiiU games per stuk verpakken en fullprice in de winkels leggen.