Bandai Namco open voor meer remasters in Tales of-serie

  • Nieuws

  • 9 jan 23 om 08:57

  • Erik

Bandai Namco laat weten geïnteresseerd te zijn in meer remasters van hun bekende ‘Tales of’-serie. Ze vragen fans hun suggesties door te geven.

Op een FAQ-pagina op hun website, zeggen ze het volgende (uit het Japans vertaald door Nintendo Everything):

Komen er meer remasters of remakes in de Tales-serie?

“We horen van gepassioneerde fans van de serie over de hele wereld dat ze de oude Tales-spellen op de nieuwste platformen willen spelen. Als team bedanken we jullie hiervoor vanuit de grond van onze harten. We zijn op dit moment gefocust op de release van Tales of Symphonia Remastered, maar we kijken uit naar jullie suggesties en verzoeken in de toekomst.”

Het kan dus zomaar zijn dat we na Tales of Symphonia Remastered meer spellen uit de franchise in een nieuw likje verf gaan zien.

De Tales of-franchise ontstond in 1995 met Tales of Phantasia voor de Super Famicom. Het meest recente deel is Tales of Arise (2021), deze verscheen enkel voor concurrerende hardware. In totaal zijn er zeventien delen verschenen.

Tales of Symphonia Remastered staat op de planning voor 17 februari 2023 op de Nintendo Switch. Daarnaast is onder andere Tales of Vesperia ook op de hybride console te spelen.

Van welke Tales of-game zie jij graag een remaster of remake in de toekomst? Laat het weten in de reacties!

Bron: Bandai Namco (vertaald door Nintendo Everything)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

waluigi movie

1

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

5

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 6

Fl@ppy

09-01-2023

#8230‍

334 comments

Ik houd van deze serie, vooral de oudere games. Maar keur niet goed dat ze nu doen alsof ze heel veel moeite hebben gestoken in deze remaster. Het is de PS3 versie excl deel 2 voor 60 euro. Sorry dat valt bij mij verkeerd. Nog steeds beste verhaal ooit in een game, maar ik start liever mijn Cube of PS3 weer op als ik hem nog eens wil spelen. 

Remasters of heruitgaves van de andere oude games zie ik overigens wel graag komen voor een schappelijke prijs.

Mitch

09-01-2023

#8233‍

358 comments

Het is nog steeds een vet verhaal, maar hoe ouder je wordt hoe meer je de flaws in het schrijfwerk ziet. Het plan van de villain is debiel en dat er nog zo lang volwassen karakters aan zijn kant staan/hem meehelpen is compleet onrealistich en past totaal niet bij hoe ze verder handelen in de wereld.

Selan

09-01-2023

#8243‍

282 comments

Op de eshop staat ie voor 39,99 geprijsd. Vind ik veel schappelijker dan 60.

Mitch

09-01-2023

#8232‍

358 comments

Ik sta ook open voor GOEDE remasters. Misschien dat ze daarmee kunnen beginnen.

Vesperia was ok I guess.

Martijn

09-01-2023

#8235‍

223 comments

Heb er destijds erg veel tijd ingestoken om het spel compleet uit te spelen. Enige waar ik mij niet meer aan waagde was de zijmissie in Niflheim (de onderwereld). Had het einde toen al gezien, waardoor mijn interesse wat wegviel. Heel veel plezier gehad met deze game destijds!

Weet mede daardoor nog niet of ik dat allemaal nogmaals mee wil maken. Ken het spel goed en het is een geweldige game, maar tegelijk biedt deze heruitgave niet veel nieuws. Kan 'm natuurlijk ook nog eens in mijn GameCube proppen, om 'm te spelen. Voor mijn gevoel is Tales of Symphonia nog niet eens zolang geleden, al is het stiekem al gauw zo'n 15 jaar geleden dat ik die speelde. Ongelofelijk!

Veel aspecten van het verhaal zijn intussen wel een cliché in Japanse RPG's geworden. Iets wat ik onlangs nog merkte, toen ik Xenoblade Chronicles: Definitive Edition uitspeelde en gaandeweg een aantal raakvlakken zag. Het voelt allemaal wat minder vers aan dan in 2004, al blijft Tales of Symphonia zéker een klassieker! Ergens vind ik het jammer dat ze het spel niet wat meer vernieuwd hebben. Deze was zo populair dat het zelfs een op het spel gebaseerde animatie-verfilming én een (minder leuk) vervolg kreeg!

Wel halen? Niet halen? Wil niet ieder spel dat ik vroeger heb gehaald vervangen door een Nintendo Switch-versie. Het blijft dezelfde game. Alles lijkt 1:1 gelijk aan hoe het was, met wat oppoetsen hier en daar. Als ik 'm nog niet zo goed kende, had ik 'm waarschijnlijk gehaald! Nu weet ik het zonet nog niet, maar het is nog steeds een toffe RPG!

Selan

09-01-2023

#8244‍

282 comments

Absoluut dat ik Tales of Symphonia ga halen 17 februari. Heb deze grijs gespeeld op de ‘Cube en vind het nog steeds de beste Tales of game. Story wise - sure behoorlijk achterhaalt, maar de gameplay blijft nog steeds fantastisch.

 

Ik zou heel graag de Tales games willen zien op Switch die nooit een Nintendo platform hebben aangedaan (in het Westen) zoals Graces F, Xillia of Arise.