Atlus onthult Persona 3 Reload en Persona 5 Tactica te vroeg

  • Nieuws

  • 10 jun 23 om 10:38

  • Erik

Persona 3 Reload en Persona 5 Tactica komen eraan. Atlus heeft de games via haar Instagram-kanaal per ongeluk te vroeg aangekondigd.

De onthulling is direct weer van het medium afgehaald, maar de trailers zijn bewaard gebleven. Persona 3 Reload is een remake van Persona 3, terwijl Persona 5 Tactica een turn-based strategiespel is.

In beide video’s is een Xbox-logo te zien, wat erop duidt dat de spellen zeer waarschijnlijk bedoeld zijn voor tijdens de Xbox Games Showcase & Starfield Direct van 11 juni. In ieder geval Persona 3 Reload lijkt naar de Switch te komen, bleek door een pagina op Spaanse videospelwinkel Xtralife.

Persona 5 Tactica staat op de planning voor 17 november 2023, terwijl Persona 3 Reloaded “vroeg in 2024” uit moet komen.

De geruchtenmolen gonsde al flink de afgelopen tijd over beide spellen. Zo werd de domeinnaam voor Persona 3 geüpdate en maakten ze een aan voor “Persona 5 T“.  Begin januari doemden de eerste geluiden over een Persona 3-remake al op.

Wat vind jij van de trailers? Heb jij zin in meer Persona? Laat het weten in de reacties!

Bron: Twitter-gebruiker Faz

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

1

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

2

Karlijn

Big Run-event aangekondigd voor Splatoon 3 vanaf 10 juni [nu live]

4

Nieuws Big Run-event aangekondigd voor Splatoon 3 vanaf 10 juni [nu live]

10-06-2023

5

Rik

Kirby Planet Robobot is 7 jaar oud!

5

Special Kirby Planet Robobot is 7 jaar oud!

10-06-2023

3

Thijmen

Discussieer met ons mee! 2

Monokuma

10 jun 23 om 12:51

#10181‍

705 XP | 120 comments

Ik ben heel blij dat er een Persona 3-remake komt! Het origineel heeft een uitstekend verhaal, maar het is qua gameplay best wel achterhaald (teamgenoten die je niet kunt besturen, social links die kapot gaan door inactiviteit, vrouwelijke social links die je MOET daten). De Portable-versie weet een deel van die problemen aan te kaarten, maar daar komt de presentatie niet heel goed tot zijn recht en is alles ook op een vreemde manier gesplitst tussen de mannelijke en vrouwelijke hoofdpersonen.

Maar dit klinkt uitstekend. Het is nog even afwachten of de vrouwelijke held er ook inzit, maar het lijkt er op dat dit de definitieve versie van Persona 3 kan worden! De invloed van Persona 5 is hier duidelijk, dus het kan goed uitpakken!

Maar die Persona 5 spin-off? Ik kan nog niet heel veel zeggen over de gameplay, maar ik vind de tekenstijl een beetje lelijk.

Robin

10 jun 23 om 13:38

#10185‍

2662 XP | 395 comments

Beide games lijken me heel tof om te spelen. Mocht Persona 3 Reload gewoon prima draaien op de Nintendo Switch dan komt de fysieke versie zeker deze kant op