Atlus deelt nieuwe details en screenshots van Persona 5 Tactica

  • Nieuws

  • 19 jul 23 om 15:11

  • Thijmen

Atlus heeft nieuwe details en screenshots van het aankomende spel Persona 5 Tactica gedeeld. 

De gedeelde details gaan dieper in op drie verschillende aspecten: de koninkrijken, de personages en de gameplay. Zo zijn er onder andere dingen gedeeld over Marie’s koninkrijk, het vechtsysteem, skills van personages en een skill tree.

Hier is het volledige overzicht van de nieuwe details die Atlus heeft gedeeld:

Overzicht van koninkrijken

De Phantom Thieves of Hearts worden plotseling getransporteerd naar een bizarre Metaverse en omsingeld door een militaire groep die bekend staat als de Legionnaires. De Thieves verzetten zich, maar het mocht niet baten want de leider van de Legionnaires, Marie, kwam in de strijd en hersenspoelde alle Thieves behalve Joker en Morgana. De twee worden ternauwernood gered door de leider van het Rebellenkorps, Erina, die hen vertelt dat het Metaverse waar ze in terecht zijn gekomen The Kingdoms heet. Ze slagen erin om Marie’s achtervolging te ontlopen met Erina’s hulp, maar wanneer ze aankomen bij de schuilplaats van het Rebellen Korps zijn ze geschokt om te ontdekken dat het het evenbeeld is van Leblanc…

Aangezien het nieuwe Metaverse, The Kingdoms, geen Paleis lijkt te zijn, wat is het dan wel? En wat doet Leblanc in dit vreemde rijk?

Het is jouw taak om het geheim van The Kingdoms te ontrafelen en de gehersenspoelde Phantom Thieves of Hearts te redden!

Marie’s koninkrijk

Marie’s Koninkrijk wordt geregeerd door de tiran Marie en haar militaire organisatie, de Legionnaires. Haar waanzinnige obsessie voor macht en controle over de burgers is allemaal onderdeel van haar masterplan: de perfecte bruiloft in scène zetten!

Nadat ze een deal hebben gesloten waarin ze ermee instemmen om het Rebellenkorps te helpen, gaan Joker en Morgana op pad om hun vrienden te redden, maar hun zoektocht brengt ze naar een gevangenis waar ze op een man stuiten met de naam Toshiro Kasukabe.

Toshiro blijkt een politicus te zijn die vermist raakte in de echte wereld, maar hij beweert zich niet te kunnen herinneren hoe hij in de Metaverse terechtkwam of waarom hij gevangen zat. Joker en Morgana hebben hun twijfels over zijn verhaal, maar besluiten af te wachten hoe het verder gaat. Niet lang daarna is er een aankondiging dat Marie de bruidegom heeft gevonden met wie ze wil trouwen…

Lijst met personages

Hoofdpersoon (joker)

Een tweedejaars middelbare scholier. In de Metaverse draagt hij de codenaam Joker; zijn Persona is Arsène. Hij raakt verwikkeld in de psychotische instortingsincidenten die plaatsvinden in Tokio en ontwaakt als een Persona-gebruiker. Al snel wordt hij de leider van de beruchte Phantom Thieves of Hearts, een groep die zich inzet om de verdraaide verlangens van corrupte volwassenen te zuiveren. De Phantom Thieves zitten op een dag met z’n allen in Leblanc als ze plotseling worden getransporteerd naar een mysterieus, nog nooit eerder gezien deel van het Metaverse.

Morgana

Een pratende zwarte kat die gevangen zat in de Metaverse totdat hij werd gered door Joker, die hij daarna vergezelt. Hij ziet er net zo uit als een kat in de echte wereld, en hoewel de Phantom Thieves zijn spraak kunnen verstaan, hoort ieder ander alleen kattengeluiden totdat ze hem in de Metaverse hebben gezien. Hij heeft veel kennis van de Metaverse en dient als een combinatie van mascotte en gids voor de Phantom Thieves.

Erina

Een mysterieus meisje dat de Phantom Thieves redt voordat ze volledig ten onder gaan in de Metaverse. Ze heeft de gewoonte om iedereen te hulp te snellen die met onrecht te maken heeft. Hoewel voorzichtigheid niet haar sterkste kant is, zorgen haar zelfvertrouwen en pittige persoonlijkheid ervoor dat haar Rebellenkorps alles geeft. Ze wil het land bevrijden van zijn onderdrukkende heerser en sluit daarvoor een deal met de Phantom Thieves.

Ryuji

Een middelbare scholier die ooit werd gedwongen zijn dromen op te geven door een kwaadaardige gymleraar en werd gebrandmerkt als een onhandelbare herrieschopper. Hij en de protagonist struikelen samen in de Metaverse en ontwaken als Persona-gebruikers. De twee vormen al snel een band vanwege hun gelijksoortige lot en richten de Phantom Thieves of Hearts op om de strijd aan te gaan met volwassenen met verwrongen verlangens. Hoewel hij een kort lontje heeft, maakt hij dat meer dan goed door een standvastige vriend te zijn met de moed en morele overtuiging om op te staan tegen iedereen die kwaad doet, kameraden of anderszins. Zijn persoonlijkheid is Captain Kidd.

Ann

n verbluffend mooi meisje dat voor een kwart Amerikaans is. Ze werd ooit geïsoleerd van haar leeftijdsgenoten vanwege haar uiterlijk. Toen haar beste vriendin en enige vertrouwelinge in de problemen kwam, offerde Ann zichzelf op om haar te beschermen. Nadat ze wat tijd heeft doorgebracht met Joker en de anderen, besluit ze zich te verzetten tegen corrupte volwassenen. Zo ontwaakt ze als Persona-gebruiker en sluit ze zich aan bij de Phantom Thieves of Hearts. Ze beschikt over een opmerkelijke wilskracht die haar in staat stelt boosdoeners te trotseren, maar ook over het mededogen om mensen in nood te helpen. Omdat ze in het buitenland heeft gewoond, blinkt ze uit in Engels, maar ze heeft net zoveel moeite als Ryuji met andere vakken. Haar Persona is Carmen.

Toshiro

Een jong, opkomend Diet-lid waarvan wordt gezegd dat hij de volgende premier wordt. Nadat hij verdwaald is geraakt en vervolgens gevangen is gezet in de Metaverse om redenen die hij zich niet kan herinneren, kiest hij ervoor om met de Phantom Thieves mee te gaan nadat hij gered is. Hij is rechtlijnig en hyperrationeel, en hoewel hij uitblinkt als strateeg dankzij zijn politieke kennis en zijn vermogen om situaties objectief te bekijken, zal een neurotische angst voor gevechten en verwondingen hem vaak terugzetten in een veiligheidsmentaliteit.

Gameplay

Dekking zoeken

Deze keer is dekking zoeken als een echte Phantom Thief de sleutel! Door je beurt te beëindigen terwijl je dekking zoekt, krijg je minder schade van vijanden of blokkeer je zelfs hun aanvallen volledig!

Maar aan de andere kant, als je geen dekking zoekt en geraakt wordt door een vijand, krijgt de vijand een One More en kan hij opnieuw aanvallen. Zorg er dus altijd voor dat je je zet doet in de buurt van een plek waar je dekking kunt zoeken!

Gevechtsysteem

Beleef een nieuwe draai aan het klassieke systeem van elementaire zwakheden:

Gebruik de Burn-aanval Agi om vijanden schade te laten oplopen als ze hun beurt beëindigen, of gebruik de Shock-aanval Zio om vijanden een beurt lang niet te laten bewegen! Breng verschillende kwalen toe met de verschillende elementaire aanvallen in dit nieuwe gevechtssysteem!

Als je een vijand in dekking raakt met een vaardigheid, krijg je bovendien een One More door hem nogmaals te raken! Gebruik je vaardigheden optimaal en speel beter dan de vijand door kwalen toe te brengen en kansen te creëren om een One More te krijgen!

Unieke vaardigheden

Telkens als je een vijand raakt of door een vijand wordt geraakt tijdens een gevecht, wordt de stervormige spanningsmeter rechtsonder in het scherm gevuld.

Als de meter volledig is opgeladen, is het tijd om een unieke personagevaardigheid te gebruiken! Er zijn veel verschillende vaardigheden, van harde aanvallen tot nuttige ondersteunende vaardigheden. Zelfs als de situatie er slecht uitziet, geef nooit op! Draai de rollen om met een krachtige vaardigheid!

Skill tree

Elk lid van de groep heeft zijn eigen skill tree en jij mag kiezen hoe elk personage groeit en evolueert!

Door gevechten te winnen om de levels van de Phantom Thieves te verhogen of door te luisteren naar de interessante gesprekken van de groep in Talk-events, kun je GP (Groeipunten) verdienen waarmee je vaardigheden vrijspeelt in de skill tree!

Je kunt alle vaardigheden die je hebt verworven op elk moment resetten om alle GP die je hebt gebruikt terug te krijgen, dus voel je vrij om verschillende vaardigheidscombinaties uit te proberen zoveel je wilt om elk personage precies naar jouw smaak aan te passen!

Talk events

Luister naar geklets tussen groepsleden in de Hideout in Spreekbeurten. Luister naar gesprekken die je dieper het verhaal in trekken, inclusief discussies tussen personages over nieuwe onderwerpen en situaties die nog nooit eerder zijn gehoord!?

Krijg een glimp te zien van een nooit eerder vertoonde kant van de Dieven en Erina terwijl je geniet van meer van het verhaal in Spreek evenementen!

Bovendien levert het luisteren naar Gespreksevenementen je GP op die je kunt gebruiken in de skill tree! Luisteren naar leuke gesprekken en tegelijkertijd je personages helpen groeien – wat een koopje!

Screenshots

Naast details heeft Atlus ook nieuwe screenshots van het spel gedeeld, die hieronder te bekijken zijn:

Wat vind jij van deze nieuwe screenshots en details van Persona 5 Tactica? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendo Everything

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 17 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

0

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

2

Karlijn

Hoofdafbeelding bij eerste reviews van Pikmin 4

1

Media Eerste reviews van Pikmin 4 zijn binnen

19-07-2023

3

Erik

Pikmin 4

2

Nieuws Waarschuwing: Pikmin 4 is gelekt. Pas op voor spoilers!

19-07-2023

2

Rik

Reageer als eerste!