Arcadeklassieker Arkanoid krijgt een reboot volgend jaar

  • Nieuws

  • 22-11-2021 19:28

  • Erik

0

Arkanoid krijgt een reboot in de vorm van Arkanoid: Eternal Battle. De originele ontwikkelaar Taito slaat de handen ineen met uitgever Microids en Pastagames om de titel in 2022 uit te brengen.

De partijen hebben nog geen informatie gedeeld rondom deze nieuwe block breaker. Volgens Masakazu Suzuki, director en executive officer bij Taito, wordt het “een moderne versie van het spel dat 35 jaar geleden uitkwam”, gericht op zowel nieuwe spelers als oude fans.

Er zijn nog geen platformen bekend gemaakt voor Arkanoid: Eternal Battle. We achten een Switch-release aanzienlijk, gezien bijna elke game van Microids op de hybride console is verschenen, waaronder Gear.Club Unlimted en The Smurfs: Mission Vileaf.

Arkanoid (link naar een gameplayvideo) verscheen oorspronkelijk in 1986 op de arcades en later ook het Nintendo Entertainment System. Het maakte het blokjes breken met een batje weer helemaal populair, en er verschenen vele vervolgen en varianten. Taito was overigens niet de eerste in het block breaker-genre, die eer gaat naar Breakout van Atari (1976).

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Reageer als eerste!

of om een reactie achter te kunnen laten.