Aonuma praat over vergelijkingen Majora's Mask en Tears of the Kingdom

  • Nieuws

  • 15 mei 23 om 23:16

  • Thijmen

Zoals iedereen weet, is the Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is een direct vervolg op the Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dat een spel een direct vervolg is op een ander spel komt niet vaak voor in de Zelda-serie, maar het is al wel een keer eerder gebeurd. Zo was the Legend of Zelda: Majora’s Mask een direct vervolg op the Legend of Zelda: Ocarina of Time. Omdat zowel Tears of the Kingdom als Majora’s Mask gebaseerd zijn op hun voorgangers, is het niet gek dat de twee spellen met elkaar vergeleken worden. Eiji Aonuma, producer van de Legend of Zelda-serie, heeft zich uitgesproken over de vergelijkingen die fans hebben getrokken tussen Tears of the Kingdom en Majora’s Mask. Dit komt als onderdeel van een interview met Polygon.

Beide titels zijn dus gebaseerd op hun voorgangers, maar Aonuma zei dat het bij Tears of the Kingdom “een andere uitdaging was” dan bij Majora’s Mask. Hij legde uit hoe ze met de nieuwe Switch-titel “dezelfde wereld als in Breath of the Wild namen, maar het allemaal groter moesten maken en een expansievere wereld moesten creëren”.

Hieronder staan Aonuma’s uitspraken over de vergelijkingen tussen Majora’s Mask en Tears of the Kingdom (vertaald):

“Met Majora’s Mask – dit is iets waar ik toen niet echt veel over sprak. Maar dat spel is een soort van de vraag van: Wat zou je doen als je een Zelda spel in een jaar moest maken? Ocarina of Time duurde vijf jaar, en we konden de ingrediënten en activa daarvan gebruiken om Majora’s Mask te maken.

In sommige opzichten was dit een onredelijke uitdaging voor ons om zelfs maar te proberen aan te gaan. Maar we besloten een compactere wereld te maken, die enigszins op zichzelf stond. En er is dit systeem van de driedaagse cyclus die steeds weer terugkomt. En terwijl de speler dat spel doorliep, loste hij de overkoepelende puzzel op die het spel vormde. Dit was zeker een strijd en een uitdaging om in één jaar te volbrengen.

En weet je, als je op die manier denkt over Majora’s Mask in vergelijking met Ocarina of Time, gaat de verandering van Breath of the Wild naar Tears of the Kingdom in omgekeerde richting. [Het was de tegenovergestelde soort uitdaging, waarbij we dezelfde wereld en enkele van dezelfde materialen of samenstellende delen namen, maar het allemaal groter moesten maken, en een uitgebreidere wereld moesten creëren. Niet alleen in horizontale zin, maar ook verticaal.

Ik denk dat het interessant is wat de fans oppikken. Tears of the Kingdom heeft een wat duistere sfeer, en Ganondorf, deze prominente antagonist, brengt ook een zekere duisternis met zich mee. Maar ik denk, vanwege de redenen die ik noemde, dat dit twee heel verschillende uitdagingen waren, en dat ze niet die directe relatie hebben.”

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is nu te spelen op de Nintendo Switch.

Wat vind jij van de gemaakte vergelijken tussen Majora’s Mask en Tears of the Kingdom? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Polygon

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 16 jaar, nog een echte puber dus ;). Ik doe aan wedstrijdzwemmen en ben van jongs af aan al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de fantastische spellen en consoles van Nintendo, die heerlijke tijden dat je lekker Mario Galaxy of Wii Sports aan het spelen was op de Wii. Ik hield vroeger ook erg veel van mijn Nintendo Wii U, omdat dit de eerste console was die ik zelf gekocht had. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik af en toe ook eens een spel zoals Bayonetta of Rocket Leaugue. Verder kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft.

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

0

Nieuws Guinness World Records: TotK snelst verkopende Nintendo-game aller tijden

28-05-2023

2

Rik

Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

0

Special Soundtrack Sunday: de ongekende energie van Splatoon

28-05-2023

3

Ness

Maandag 29 mei 20:30 – Koopa Café Live Podcast

0

Podcast Maandag 29 mei 20:30 - Koopa Café Live Podcast

27-05-2023

1

Robin

Discussieer met ons mee! 1

Paul

16-05-2023

#9907‍

288 comments

Ik denk ook dat het vroeger allemaal een stuk minder complex en tijdrovend was. Ik zie geen enkele studio nu nog in een jaar tijd games maken, op Gamefreak na wellicht. Maar we weten allemaal hoe dat qua techniek is afgelopen.