Anonymous;Code verschijnt 8 september 2023 op Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 22 mrt 23 om 09:11

  • Erik

  • 0

Spike Chunsoft kondigt een verschijningsdatum aan voor hun aankomende visual novel, Anonymous;Code. De titel komt 8 september 2023 naar de Nintendo Switch, Steam en PlayStation 4.

Anonymous;Code is het volgende epos in de Science Adventures-serie, waar het veelgeprezen Steins;Gate ook onderdeel van is. Het spel vertelt het verhaal van Pollon Takaoka, en hoe zijn ontmoeting met het mysterieuze meisje Momo grootse wereldschuddende gebeurtenissen teweeg brengt.

De titel verschijnt zowel fysiek als digitaal en kent, voor het eerst in de franchise, zowel Engelse als Japanse stemmen.

De game kent een lange geschiedenis: Spike Chunsoft heeft ‘m al in 2015 aangekondigd (link N1ntendo-archief), toen exclusief voor PlayStation 4 en Vita-platformen. In 2017 volgde ook een Nintendo Switch-versie. Pas vijf jaar later, in 2022, werd bekend dat de game een Engelse lokalisatie krijgt.

Anonymous;Code speelt zich af in 2037, in het Japanse plaatsje Tokio. Jij speelt als Pollon, die de taak krijgt om de realiteit te hacken en uiteindelijk het einde te laden die de wereld redt.

Het spel is onderdeel van de Science Adventure Series, visual novels die wetenschappelijke gebeurtenissen uit het echte leven in een fictief en spannend sausje gooit. Steins;Gate is het meest bekende voorbeeld hiervan (check onze review), waarbij je de ‘Mad Scientist’ Okabe Rintaro volgt, die op een dag ontdekt hoe je de tijd kunt manipuleren. Andere titels zijn Chaos;Head, Robotics;Notes en Chaos;Child.

Volg jij de Science Adventure Series een beetje? Heb jij zin in deze game? Laat het weten in de reacties!

 

Bron: Spike Chunsoft

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

0

Nieuws Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

19-04-2024

3

Rik

Fire Emblem Engage’s Fell Xenologue DLC verschijnt 4 april

1

Nieuws Fire Emblem Engage's Fell Xenologue DLC verschijnt 4 april

22-03-2023

3

Erik

Sonic Frontiers krijgt Sights, Sounds and Speed-update

1

Nieuws Sonic Frontiers krijgt Sights, Sounds and Speed-update

21-03-2023

4

Dennis

Reageer als eerste!