Amerikaanse leeftijdsclassificatie Sonic Superstars bekend

  • Nieuws

  • 18 jul 23 om 14:01

  • Rik

Hoewel Sonic Superstars nog geen officiële releasedatum heeft, heeft de ESBR recent hun leeftijdsclassificatie voor de game bekend gemaakt. De ESBR is de Amerikaanse tegenhanger van de PEGI.

Sonic Superstars kreeg een E for Everyone-classificatie. Dit komt grofweg overeen met een PEGI 3-leeftijd. Ook waarschuwt de ESBR ouders voor Mild Fantasy Violence in de nieuwe Sonic-game. Ten slotte merkt de ESBR op dat er in-game aankopen mogelijk zijn. De ESBR omschrijft Sonic Superstars als volgt (vertaald):

Dit is een actieplatformgame waarin spelers in de huid kruipen van Sonic en zijn vrienden terwijl ze door kleurrijke zones zoeven en Dr. Robotnik proberen te verslaan. Terwijl spelers door speelse omgevingen razen, kunnen ze op de hoofden van vijanden springen, waardoor ze in kleine wezens veranderen; Sonic en zijn vrienden reageren op schade door muntachtige ringen te verliezen en van het scherm te vallen als ze verslagen zijn. Eindbaasgevechten kunnen meer langdurige gevechten weergeven, met cartooneske explosies.

sonic superstars nintendo switch

De ESBR (Entertainment Software Rating Board) is de Amerikaanse tegenhanger van de Europese PEGI (Pan European Game Information). Zij beoordelen de geschiktheid van software voor spelers met jonge leeftijden voor de Noord-Amerikaanse markt. De ratings die de ESBR uitdeelt bestaan uit E for Everyone (alle leeftijden), E 10+, Teen (13+), Mature (17+) & AO (Adults Only, 18+). De Europese classificatie van de PEGI is op moment van schrijven nog niet bekend.

Sonic Superstars heeft nog geen officiële releasedatum, maar moet dit jaar nog uitkomen op de Nintendo Switch en concurrerende platforms. Volgens Amerikaanse retailers zou de game op 17 oktober moeten lanceren.

Kijk jij al uit naar het nieuwe (familievriendelijke) avontuur van Sonic en zijn vrienden? Laat het ons weten in de comments! 

Bron: ESBR.org

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

SEGA deelt openingsanimatie voor Sonic Superstars

1

Nieuws SEGA deelt openingsanimatie voor Sonic Superstars

19-07-2023

4

Erik

Nintendo onthult meest gedownloade Switch-games in Japan voor 2023

2

Nieuws Nintendo onthult meest gedownloade Switch-games in Japan voor 2023

18-07-2023

2

Evelyne

Reageer als eerste!